Orissaares segadus endise vallavanema hüvitisega (36)

Orissaare vallavolikogu esimees Kristjan Kana on pöördunud Saare maavanema poole palvega üle vaadata endisele vallavanemale Raimu Aardamile määratud hüvitise määramise protsess.

Nimelt leiab Kana, et Aardam ja tema abikaasa ei oleks volikogu liikmetena tohtinud hüvitise määramisel hääletada.
Pärast 2009. aasta kohalike omavalitsuste valimisi Orissaare vallavanema kohast ilma jäänud Raimu Aardam sai vallavolikogu otsusega hüvitist kuue kuupalga suuruses summas, mis teeb kokku 117 600 krooni. Raha on Aardamile ka välja makstud.

Kristjan Kana sõnul oli hääletamisel kaks hüvitise maksmise varianti. Kaalumisel oli hüvitise suurus kas kolme kuupalga või kuue kuupalga ulatuses. Häältega 8 : 7 tehti otsus suurema summa kasuks, kusjuures selle poolt hääletasid nii Raimu Aardam ise kui ka tema abikaasa Maret Aardam. Kristjan Kana arvates oleksid mõlemad Aardamid kui võimaliku huvide konflikti osapooled pidanud end hääletamisest taandama.

Saare maavalitsuse maasekretär Jaan Leivategija ütles Oma Saarele, et juhtum on võetud menetlusse, kuid mingit hinnangut maavanem veel kujundanud ei ole. Leivategija arvates peaks Orissaare vallavolikogu, juhul kui avastatakse, et midagi on valesti läinud, leidma eelkõige omavahel mingi lahenduse.

Kristjan Kana ütles, et nii tema kui ka mitmed volikogu liikmed on kohalikus otsustuskogus alles uued tulijad, kes ei pruugi kõiki nüansse kohe tabada. Seetõttu pöörduski ta maavanema poole, et saada erapooletu ja kõigile arusaadav hinnang.
Raimu Aardam, kes nüüd töötab Kihelkonna vallavanemana, ütles Oma Saarele, et tema Kristjan Kanaga ühte meelt ei ole ega arva, et oleks pidanud end otsustamisest taandama.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 69 korda, sh täna 1)