Vaktsiini populaarsus tõusis (9)

Terviseameti Saaremaa esinduse spetsialisti Inge Balini sõnul on maakonda saabunud 1000 doosi uue gripi H1N1 vaktsiini perearstidele välja jagatud.

Eile hommikuks oli tema andmetel esimese annuse vaktsiini kätte saanud 382 inimest, teise annuse, mida manustatakse kolm nädalat hiljem, saanuid oli 15.
“Seega on hetkel meie maakonnas seagripi vastu vaktsineeritud vaid 15 inimest,” ütles Balin.

Möödunud nädala lõpus võttis valitsus vastu otsuse seagripi vastu vaktsineeritavate sihtrühma laiendada. Nüüd on nii vaktsiin kui ka vaktsineerimine tasuta kõikidele riskirühma kuulujatele, kuni 18-aastastele (k.a) ja pensionäridele. Vaktsiin tagatakse tasuta ka kõigile teistele soovijatele, kuid perearstidel on õigus neilt küsida 67 krooni vaktsineerimistasu.

Möödunud nädala lõpust on seagripivaktsiini vastu tekkinud suurem huvi ka Saare maakonna elanike hulgas. Seetõttu on terviseameti Saaremaa esindus juurde tellinud täiendava koguse vaktsiini, mis peaks kohale jõudma juba sel nädalal.

Selleks, et lasta end vaktsineerida, tuleb end perearsti juures registreerida ja aeg kokku leppida. “See on väga tähtis, sest ühes viaalis sisaldub 10 doosi vaktsiini ja see säilib lahtisena vaid 3 tundi,” rõhutas Inge Balin.
Haigused on talvekülmade tulekuga hakanud aga taanduma: 4. jaanuarist 10. jaanuarini registreeriti maakonnas 57 ülemiste hingamisteede viirusnakkust, grippi ja seagrippi haigestumist aga mitte ühtegi.
Järgmist gripilainet prognoositakse jaanuari lõpuks või veebruariks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)