Eile algas ooperimaja ehitus

Eile algas ooperimaja ehitus

LÄKS LAHTI: Eile ehitama hakatud ooperimaja ootab esimesi külalisi tuleval teisipäeval, mil Stanislavski ja Nemirovitš-Dantšenko nimeline Moskva akadeemiline muusikateater etendab Giuseppe Verdi “La Traviatat”.
Foto: Egon Ligi

Eile algas Kuressaare lossihoovis ooperimaja ehitus. Südapäeval oli terve lossitagune täis konstruktsioonitükke, millest valminud majast hakkab Eesti Kontsert laupäeval teatrit tegema ehk dekoratsioone üles seadma.

Et iga etendus nõuab oma lavakujundust, on näiteks Moskvast Saaremaa poole teel kuus rekkat, ütles Saaremaa ooperipäevade peakorraldaja Marika Pärk Saarte Häälele.
Ooperimaja tuleb publiku jaoks Pärgi sõnul samasugune, esinejate jaoks seatakse aga üles suuremad külglavad, kuna dekoratsioonide maht on suurem.

“Veidi tuleb juurde ka seinte tuulekindlust ning praegu on veel vaidlusalune tagaseina katmine,” rääkis Pärk, kelle sõnul on avaldatud ka arvamust, et linnusesein ooperimaja tagaseinas sobib õhustikuga ja tekitab erilise aura.
Eilse seisuga on Pärgi sõnul välja müüdud kolm tänavuste ooperipäevade etendust: “Figaro pulm”, “Madame Butterfly” ja galakontsert, kuid nii “La Traviatale”, “Maskiballile” kui ka lasteooperile “Käsikivi kosmosest”, mille maailmaesiettekanne tuleb Kuressaare Linnateatris, on pääsmeid veel saada. “Samuti kapiitlisaalis ja kirikutes toimuvatele projektidele,” rõhutas Pärk.

Tänavu pakuvad ooperisõpradele muusikaelamusi Stanislavski ja Nemirovitš-Dantšenko nimeline Moskva akadeemiline muusikateater, Vanemuine ja rahvusooper Estonia. Ooperipäevad algavad 19. juulil Eino Tambergi loomingulise õhtuga ning lõpevad 24. juulil Verdi “Maskiballiga”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)