Autoga randa põrutada ei tohi, aga helikopteriga võib (11)

Autoga randa põrutada ei tohi, aga helikopteriga võib

Foto: Karl Eik Rebane

Sõrve säärel asuva Vintri küla rahvas sai ühel hiljutisel idüllilisel suveõhtul suure üllatuse osaliseks, kui tuntud usu- ja äriperekonna Sõnajalgade must helikopter tegi järjekordsel ringsõidul vahepeatuse merekaldast vaid mõnekümne meetri kaugusel veest välja küünitaval liivavallil.

“Kas siis kopter polegi mootorsõiduk, millega on randa sõitmine rangelt keelatud?” imestasid kohalikud päid vangutades. Kui Eesti Päevaleht kirjeldatud juhtumi kohta järelevalveasutustelt hinnangut küsis, selgus, et kuigi juriidilises mõttes on kopterid mootorsõidukid, võib nendega rahulikult rannaliivale maanduda, sest seadus seda otsesõnu ei keela.

Sõnajalad kasutavad kopterit üsna usinalt – fotole jäid nad ka Sõrves, kus käisid Sääre Paargus einestamas. Tihti käivad nad kopteriga Salmel kaupluses sisseoste tegemas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 53 korda, sh täna 1)