Kuhu minna

Teisipäev, 20. juuli

ÜRITUS
Kuressaares Arensburgi Ooperikohvikus kl 17 Saaremaa Ooperipäevad: autogrammitund – Annely Peebo.
Kuressaare lossi ooperimajas kl 20 Saaremaa Ooperipäevad: Giuseppe Verdi La Traviata Stanislavski ja Nemirovitš-Dantšenko nimelise Moskva Akadeemilise Muusikateatri esituses. Violetta osas särab sopran Hibla Gerzmava, kes laulnud mainekatel ooperilavadel, nagu Peterburi Maria Teater, Champs-Elysees’ ja Chatelet’ teatrid, Covent Garden jt. Alfredo rollis on noor lüüriline tenor Aleksei Dolgov, kes 2008. aastal debüteeris suure menuga Washingtoni Rahvusooperis ning 2009. aastal Milano La Scalas. Pilet 350–550 kr.

Kolmapäev, 21. juuli

ÜRITUS
Kuressaares Arensburgi Ooperikohvikus kl 17 Saaremaa Ooperipäevad: autogrammitund.
Kuressaare lossi ooperimajas kl 20 Saaremaa Ooperipäevad: ooperigala. Anna Aglatova, Annely Peebo, Ain Anger, Jaakko Ryhänen, Lauri Vasar jt. Stanislavski ja Nemirovitš-Dantšenko nimelise Moskva Akadeemilise Muusikateatri orkester, koor ja solistid. Dirigendid Felix Korobov ja Eri Klas. Pilet 400–700 kr.

SPORT
Kuressaares, Marientali tee 27a kl 18 OÜ Reta Puit auhinnaturniir kabes.


Ürituse eelinfo

Kontserdi Noored lõvid korraldaja Mari Tammesalu: “Ninase poolsaar Mustjalas, eriti aga praegune Saaremaa süvasadama ala, on minu
jaoks väga eriline koht. Lapsena veetsin seal kõik suved, lisaks jälgisin kõrvalt oma isa, kes korraldab Mustjala muusikafestivali ajast, mil olin 4-aastane. Nüüd, olles ise ka muusikaga tegelev noor, tuli mõte korraldada kontsert, kus esinevad noored muusikud.

Algselt oli minul mõttes kutsuda kaks kindlat artisti, aga siis soovitas isa kutsuda rohkem noori kokku ja teha üks vahva õhtu, kus saavad kõik soovijad üles astuda, eelkõige muidugi saarlased. Kutsusin appi oma kaks sõbrannat, kes samuti tegelevad muusikaga, ja koos hakkasime mõtlema, keda esinema kutsuda. Sõpru ja tuttavaid, kes muusikaga tegelevad on väga palju, nii ei olnud eriti keeruline leida esinejaid.

Minu enda jaoks on see väga huvitav kogemus, sest ma tean, kui vähe noored muusikud esineda saavad ilma, et nad omavahel võistlema peaksid. Tahaksin väga loota, et sellest kujuneb välja traditsioon. Oleks väga tore, kui sellest saaks üritus, kus on sundimatu õhkkond ja väga hea võimalus ennast ja oma muusikat näidata, et ka kõige tagasihoidlikumad noored muusikud julgeksid üles astuda.

Esinejateks on peamiselt noored muusikud. Mõned neist on juba leidnud võimalusi ennast ja oma muusikat tutvustada, on ka neid, kes alles alustavad ja esmakordselt publiku ees oma loomingut esitavad. Esineda saavad kõik, kes tegelevad muusikaga ja tunnevad, et tahaksid ennast näidata teistele ja tutvuda teiste noorte muusikutega. Kui leidub veel neid, kes tahaksid ka osavõtta, siis võib kirjutada mari@tammesalu.com .

Loodan, et kontsert Noored lõvid pakub huvi nii noortele muusikutele, kui ka nende vanematele, sõpradele ja poolehoidjatele. Ehk tuleb isegi mõni mänedžer või kontserdikorraldaja uusi andeid otsima? Igal juhul on kõik teretulnud muusikat nautima ja kaasa elama. Üritusel on esindatud erinevad muusikastiilid alates räpist ja lõpetades džässiga.”

Kontserdi piletid maksavad 25 ja 50 krooni, vastavalt sellele, kas kuulaja on õpilane/pensionär või täiskasvanu.
Noored lõvid algab laupäeval, 24. juulil 2010 kl 20 Saaremaa süvasadamas.

Üleskutse

Kutsume osalema merelaulude konkursil!

Konkurss toimub 7. augustil kl 18 Roomassaares ning on ühendatud tänavuste Merepäevadega. Lisaks esinevad rahvatantsijad Turbast!
Konkurss toimub kahes kategoorias: laulukirjutajad ja laulude esitajad. Valida saab kahest kategooriast ühe, see tähendab, kui on kirjutatud uus laul konkursile, siis selle esitaja ei osale parima laulja valimisel.

Parim lauluesitaja leitakse nende hulgast, kes esitavad vanu või uuemaid juba tuntuks lauldud mereteemalisi laule. Konkursil võib esitada maksimaalselt kaks laulu. Laulda võib üksi, ansambli või kooriga. Ootame lauljaid ja laulukirjutajaid ka mandrilt!

Registreeru enne 6. augustit! Auhinnad on samuti mereteemalised! Kui ise ei soovi osaleda, siis publikut vajame me samuti!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)