Kuhu minna

Kolmapäev, 1. september

KINO
Divas kl 19.30 Võluri õpipoiss. Fantaasiafilm. Pilet 50 krooni.

TANTS
Divas DJ K. Lillimägi. Sissepääs tasuta.

ÜRITUS
Auriga keskuses mängutoa avamine. Kas teate, et ka Pipi läheb kooli? Tule ja tähista seda koos Pipiga! Kl 17.30 rongkäik Pipi juhtimisel esimeselt korruselt kolmandale korrusele (tule 5 min varem ja võta pasun või trumm kaasa – paneme Auriga rõkkama!). Kl 17.45 avame pidulikult Saaremaa kõige uuema mängutoa Pillerkaar. Sel päeval saavad kõik lapsed mängida tasuta! Kl 17.50 tutvustab Pipi lastele mängutuba, kl 18 motikate vigursõit – auhinnad! Kl 18.15 kommijooks – auhinnad! Kl 18.30 – kui soovi on, siis teeme veel võistlusi… Lõpuks on vahva disko kõigile. Oodatud on kõik lapsed ja emmed ja issid ja Tommid ja Annikad üle maailma. Mängimiseni! Info 52 57 278.
Kuressaare turuplatsil kl 12–14 on kõik koolijütsid oodatud degusteerima küpsiseid, kooke, maiustusi. Me soovime teada teie arvamust! MTÜ Saaremaa Turundusühing.

Neljapäev, 2. september

KINO
Divas kl 19.30 Võluri õpipoiss. Fantaasiafilm. Viimane seanss. Pilet 50 krooni.

TANTS
Divas DJ Peeter Kukk. Sissepääs kuni kl 24-ni tasuta. Alates kl 24-st pilet 35 krooni.
Kodulinna lokaalis disko. Sissepääs tasuta.

KONTSERDI EELTEADE

Vägilased mängivad eesti rahvaga.
Kümneaastane etnoansambel Vägilased sai rukkilõikuse ajal valmis oma uue, laulumängude plaadi “Kes aias?” ja asub nüüd rändama mööda Eestit – Kihnust Värskani. Kuressaare kultuurikeskuses annab ansambel kontserdi 10. septembril kl 19.

Ansambel Vägilased (Meelika Hainsoo – laul ja viiul; Cätlin Jaago – torupill, vilepillid, parmupill, laul; Jan Viileberg – kitarrid; Tiit Kikas – elektriviiul, live-elektroonika; Marti Tärn – basskitarr; Reigo Ahven – löökpillid) kuulub vaieldamatult Eesti tuntumate ja tunnustatumate pärimusmuusikakollektiivide sekka. Käesoleval suvel Viljandi pärimusmuusika festivalil antud kaks kontserti olid väga menukad ja tõestasid veel kord, et ansambli publik ootab tantsumänge. Ansambli eestvedajad Cätlin Jaago ja Meelika Hainsoo on välja otsinud uusi variante näiteks juba lasteaiast tuttavaks saanud ringmängudest (“Kes aias?”, “Rukkilõikus”), aga tutvustavad ka vähemlevinud traditsioonilisi laulumänge, nagu “Ätsemäng”, “Nõelamäng” jne.

Mängulaulude taasesitamisel peab ansambel esmatähtsaks säilitada lugude esmafunktsioon, sisu, tempo ja mängulisus. Tegemist on ka unikaalse õppematerjaliga, kuna CD-ga on kaasas raamat, kus on kirjas mängukirjeldused ja laulude sõnad nii eesti kui ka inglise keeles.
Vägilastel on seni ilmunud kaks albumit: “Väga ilusad” (2004) ja “Ema õpetus” (2006).

Külalisena teevad mõnel ringreisikontserdil kaasa ansambli head sõbrad Orelipoiss ja ansambel Klapp, kus mängivad ka üks Vägilaste asutajaliikmeist Kristjan Priks ja eksvägilane Toomas Valk. Pilet 50/75 krooni.
Kristiina Alliksaar kristiina.alliksaar@gmail.com , tel 52 21 825

ÜRITUSE EELTEADE

Laupäeval, 4.septembril Laimjala rahvamajas  koroonaturniir Kuldne Kepp 2010. Võistlejate registreerimine 10.15–10.45. Võistluste algus 11.00.  Osalemistasu 50.- krooni. Info  www.koroona.ee ja www.saaremang.ee
Laupäeval, 4. septembril Loona mõisas kl 19 äsja Saksamaalt kontsertreisilt naasnud Lümanda naiskvarteti (Ülle Reinsoo, Külli Luup, Aive Bruhn ja Ulvi Põld) kontsert. Ootame rõõmuga kõiki sõpru ja vokaalmuusikahuvilisi kokku saama ja kuulama. Avatud kohvik. Kontsert on tasuta.
Restoran Arensburgis & Hotel Spaas huvitav suhtekoolitus “Õnneliku suhte 10 käsku”. Toimub kaks koolitust. Ühe koolituse kestus 1,5 tundi. Ootame 5. oktoobril algusega kas kl 15 või kl 17. Oma teadmisi jagavad ja küsimustele vastavad oma ala asjatundjad ja kirjanikud: suhtlemiskoolitaja Katrin Aedma ja tuntud psühholoog Toivo Niiberg. Registreeru alates 13. september kas telefonil 513 2444 või meilil: katrin.aedma@gmail.com. Koolituse hind 350 krooni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)