PRIA küsib kohtukuludeks lisaraha

PRIA soovib majanduskulude arvelt saada lisaraha, et katta käimasolevate kohtuasjadega kaasnevaid võimalikke kulusid.

PRIA peadirektori asetäitja Jaanus Hämmal tegi põllumajandusministeeriumile ettepaneku tõsta majanduskuludest muude kulude reale 150 000 krooni, et kasutada seda käimasolevate kohtuasjadega seotud võimalike kulude katteks. Sel aastal on kohus PRIA-lt välja mõistnud 165 000 krooni, kuid vaja võib veel minna kuni 205 000 krooni.

Praegu on PRIA-l käsil 29 kohtuasja ning PRIA juriidilise osakonna hinnangul võib neist 5–7 kohtuasja laheneda PRIA kahjuks. PRIA juriidilise osakonna juhataja Veiko Bergmann ütles, et kohtuasjade arv ja kohtukulud ei ole võrdelises seoses. Kahe-kolme kohtuvaidluse puhul võib kohtukulu olla seoses suurte riigilõivude ja vastaspoole väga suurte kuludega õigusabile/advokaatidele kokku 150 000 krooni.

Eelarve planeerimisel tuleb sellise võimalusega arvestada. PRIA esindab end kohtus reeglina ise ja kasutab advokaadi teenust üliharva, seega ei küsi PRIA lisaraha omapoolsete kohtukulude katteks, märkis Bergmann.
Veiko Bergmanni sõnul on käimasolevate kohtuasjade näol üldjuhul tegemist taotleja poolse PRIA haldusakti vaidlustamisega (toetuse mittemääramine, toetuse tagasinõudmine jm).

Võrreldes eelmise aastaga on kohtuasjade hulk vähemalt kolmandiku võrra kasvanud. Saaremaa tootjaga (Kivi CB Trading OÜ) on PRIA-l pooleli üks kohtuasi. Tegemist on investeeringutoetuse taotlusega, kus kaebaja vaidlustas hindepunktide summa, mille tema toetus sai.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 77 korda, sh täna 1)