Dali Kask: muusika mõjutab inimest

Ehkki oktoobrikuine külalisõpetajate nädal “Tagasi kooli” on ametlikult lõppenud, andis Orissaare gümnaasiumis eile tundi tunnustatud muusikaterapeut Dali Kask. Gümnaasiumi ja muusikakooli koostöös organiseeritud koolitundi oli kuulama tulnud suure füüsikaklassi jagu muusikahuvilisi õpilasi päris pisikestest lõpuklassini välja.

“Ma räägin teile natuke sellest, mis meiega juhtub, kui me muusikat kuuleme või kuulame,” juhatas Kask oma loengu sisse, ilmestades seda erinevate muusikakatkete, kuulajaid kaasavate katsete ja huvitavate näidetega, selgitades muusika mõju inimesele, tema tervisele, söömisele, meeleolule jne. Õpetajatöö kogemusega Dali Kask jäi reedese tunniga väga rahule, kiites õpilasi kaasatöötamise eest ja sõnades, et nii erineva vanuseskaalaga kuulajatele ta oma loengutega tavapäraselt ei esine.

Ida-Virumaalt pärit Dali Kask on tegelenud muusikaga kogu elu, õppinud koolis klaverit, Tallinna riiklikus konservatooriumis muusikapedagoogikat ja koorijuhtimist ning pikki aastaid Rootsis elades Stockholmi kuninglikus muusikakõrgkoolis muusikateraapiat ja -psühholoogiat. Džässi armastav naine on valinud taustahelisid mitmetele ostukeskustele ning talle kuulub koolitusi, teraapiat ja muusikalahendusi pakkuv firma DK Kreativa OÜ.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 261 korda, sh täna 1)