Linnateater tahab tihendada koostööd koolidega

3. novembril kutsus Kuressaare Linnateater kokku väiksema ringi linna koolide huvijuhte ning eesti keele ja kirjanduse õpetajaid eesmärgiga teha algust humanitaarse kallakuga koostööga Kuressaare Linnateatri ja Saare maakonna koolide vahel.

Koostööprojekti “Teater kooli” raames kavandatakse propageerida teatrit ja selle tegemisi laiemalt nii koolides kui ka muu avalikkuse ees, luua side kooli ja teatri vahel läbi humanitaar-ala ainete, seda eeskätt kirjanduse ja kirjandusteoste lavaletoomise ja kajastamisega.

Kuressaare Linnateater on viimastel aastatel kasutanud omalavastuste väljatoomisel ja etenduste edasisel tutvustamisel koolides eesti keele ja kirjanduse õpetajate Rita Ilvese, Marit Tarkini ja Merle Rekaya abi. Tulevikus võiks see koostöö laieneda üle maakonna. Samuti võiks tulevikus kokku kutsuda õpetajate ja huvijuhtide ümarlaua, mille kaudu saab teater koolidelt olulist tagasisidet.

Kokkutulnud tõdesid, et kuni teatud vanuseni käivad lapsed teatris hea meelega, kuid mingil hetkel see huvi kaob ja tagasitee leidmine teatri juurde pole enam nii lihtne. Linnateatri direktori asetäitja Aarne Mägi sõnul pole põhjust karta, et senisest tihedam koostöö tähendaks laste ja noorte sunniviisil teatrisse käsutamist.

“Hea tahtmise juures saaksid häid emotsioone ja tarkust kõik, nii teater kui ka koolid, lapsed ja nende vanemadki. Järgmine kokkusaamine võiks toimuda juba suurema seltskonna osavõtul ja ma olen väga nõus Sirje Kreismani ettepanekuga kaasata sellesse ettevõtmisse ka asjast huvitatud õpilasi,” ütles Mägi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)