Martin Öövel ja Tõnu Veldre plaanivad minna Strasbourg’i

Eesti muinsuskaitse seltsi fotovõistlusel väljavalitud kahe võidufoto autorid Martin Öövel Kuressaare ametikoolist ja Triinu Paabut Suure-Jaanist on kutsutud koos juhendajatega Strasbourg’i Euroopa Nõukogu hoonesse autasustamistseremooniale. Võidufoto ”Kabel Kudjape kalmistul” juhendaja on Tõnu Veldre.

”Praegu ongi küsimus selles, kuidas noorte sõitu rahastada. Eesti muinsuskaitse selts ise on mittetulundusühendus ja väikse eelarvega,” lausus Eesti muinsuskaitse seltsi aseesimees Helle Solnask, lisades, et nad on sõiduks raha taotlenud hasartmängumaksu nõukogult, vallavalitsustelt ja ka maakondlikest Kultuurkapitalidest. ”Plaanis on, et sõidavad Triinu Paabut, Martin Öövel ja Tõnu Veldre. Ka noored ise maksavad osa sõidurahast,” ütles Solnask.

Tõnu Veldre lausus, et sellised kogemused on olulised nii osavõtjatele kui ka Saaremaale üldiselt, kuna see tutvustab Saaremaad ka Euroopas. Eile pöördus Tõnu Veldre toetuse küsimise avaldusega Kuressaare linnavalitsuse ja Kaarma vallavalitsuse poole. Euroopa Nõukogu hoones Strasbourg’is kogunevad 6. detsembril erinevate riikide õpilased ühisele autasustamistseremooniale, õpilastele tutvustatakse Euroopa Nõukogu hooneid ja tööd, õpilased suhtlevad omavahel ja õpivad üksteise kogemustest. Avatakse ka õpilaste fotodest koostatud näitus, koostatakse ühine fotokataloog.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 160 korda, sh täna 1)