Pärimuspäev koos läti noorte tantsijatega

Pärimuspäev koos läti noorte tantsijatega

Foto: Egon Ligi

“Niisugust tantsumöllu pole siin ammu olnud!” iseloomustas üks osaleja läinud reedel kultuurikeskuse tavapärase Pärimuspäeva täiesti ebatavaliselt sissejuhatanud läti-eesti noorte rahvatantsu vahetust.

Aluksnest kohale jõudnud läti noorte rahvatantsurühm Enku-Drenku pakkus vaadata temperamentset ja elurõõmsat esitust. Saarlaste poolelt võttis väljakutse vastu noorterühm Öieti. “Läti noortest on näha, et nad on lapsest saati tantsinud, nende kehahoiak, temperament, kõik see on hoopis midagi muud,” ütles Öieti juhendaja Eena Mark.

“Neile on rahvatants ilmselt kaasa sündinud. Meie oma kolmeaastase staažiga päris samaväärsed ei ole, aga andsime endast parima. Külalistega võrreldes oleme meie jälle muhedamad, maalähedasemad ja tantsime eheda rõõmuga. Neil on selline õpitud “rahvatantsunägu” peas.” Külaliskollektiivi juhendaja Daiga Ozolina kiitis mõlema kollektiivi esinemist ja ütles, et iga rühm peabki püüdma teistest erineda.

“Minu juurde tulevad lapsed tantsu õppima juba väga varases eas, kahe- ja pooleaastaselt. Tahe tantsida on neis olemas, aga kusagil 12–13-aastasena tuleb keeruline hetk, kus nad ei taha midagi teha, kuid koos lapsevanematega saab sellest perioodist üle.” Enku-Drenku on Aluksne rajooni suurim tantsukollektiiv. Ansambli kirevas repertuaaris on lisaks Läti rahvatantsudele ka teiste rahvaste tantse ja süžeega estraaditantse. Noortel klappis ühine tants hästi ja Eena Mark avaldas lootust, et ehk saavad nad just Enku-Drenkust endale sõpruskollektiivi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)