Saarlased telepurgis, ilma meigi ja grimmita

Saarlased telepurgis, ilma meigi ja grimmita

JÕUAB EKRAANILE: Kaali järve ääres leidis võttegrupp saarlase Katrin Saguri. Varem on klipis näidatud tema isa Alver Sagurit.
Foto: ERR

Kui istud õhtul mõnusalt teleka ees ja ühtäkki ilmub helendavale ekraanile omakülapoiss, on äratundmisrõõm suur. Näe, Nasva kalur Hillar Lipp! Või sadamakapten Mati Põld!

“Saarlasi tuleb ekraanile veel,” kinnitas ETV pearežissöör Renè Vilbre, kes on ise ka nende elulähedaste ja muhedate vaheklippide idee autor. “Kui ma ei eksi, siis filmisime Saaremaal üles viis inimest, igast inimesest sai kaks-kolm klippi, nii et Saaremaa klippe käib eetris kümne ringis.” Võttegrupp, kuhu peale Vilbre kuulusid produtsent-toimetaja Anu Välba ja operaator Ergo Treier, tegi mõned võtted Muhus, käis Kuressaares, Panga pangal, Angla tuulikute juures ja Kaali järve ääres. Igal pool võeti üles erinevaid inimesi.

“Idee iseenesest tuli vajadusest muuta ETV ekraanigraafikat. Kuna Eesti Televisioon on maailma suurim eestikeelne televisioon, siis otsustasime vaheklippides käia ära oma vaataja juures,” selgitas Vilbre. “Otsustasime, et sõidame Eestimaa risti-põiki läbi ja näitame eestlasele teda ennast. Ei mingeid kuulsusi ega eputamist, ei grimmi ega kostüümi.” Niisiis näemegi ekraanil tavalist eestlast, nii nagu ta oma kodu juures täpselt sel hetkel oli, kui kaameramehed sinna saabusid.

Vilbre sõnul on kõik need inimesed leitud juhuslikult: “Nägime tee ääres ilusat kohta ja kena inimest ja palusime luba filmida. Või luurasime pisut ette, kas selles kohas, kuhu minna plaanisime, on kedagi, keda võiks üles võtta…” Vilbre kinnitas, et tutvused siin mängus ei olnud. Temale isiklikult olid neist ligi 60 inimesest, kes lindile jäid, 56 täiesti tundmatud. Ning lõpuks tänab ETV pearežissöör René Vilbre kõiki saarlasi, kes oma näo ETV ekraanile lubasid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 262 korda, sh täna 1)