Stockholmi Eesti majas näeb Ain Varese loomingut

Stockholmi Eesti majas näeb Ain Varese loomingut

Repro: Ain Vares

Eeloleval reedel avatakse Stockholmi Eesti majas Ain Varese digimaalide näitus. Tööd on valminud giclée-trükitehnikas (Giclée tähendab kõrgresolutsioonilist digitaalset tehnoloogiat, mille abil paljundatakse kunstiteoseid, näiteks graafikat, fotosid või maale.

Sama tehnikat kasutavad ka näiteks Navitrolla, Nerva ja mitmed teisedki eesti kunstnikud.) Näitus saab teoks tänu Stockholmi Eesti nelipühi kirikule. Näitusel väljapandavate tööde täpset arvu ei osanud kunstnik veel ütelda. “Nii palju kui ruumi on! Viin Rootsi 12–15 tööd ja siis kohapeal selgub, kui palju välja panna saab.”

Enamikku töödest said siinsed kunstihuvilised näha sel suvel Kuressaare piiskopilinnuses toimunud näitusel. “Osa on uusi ka, just jõuluteemalised,” täpsustas Vares. Tegemist on Ain Varese teise välisnäitusega, varem on ta oma kunsti eksponeerinud Soomes, 1998. aastal Janakkala keskraamatukogus. Veel sel aastal peaksid Varese tööd jõudma ka Inglismaale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)