Võidutsesid Võtaks Ära ja KK Pärnu/PMKL

Võidutsesid Võtaks Ära ja KK Pärnu/PMKL

SAAREMAA: Mänguväljakul võitleb Saaremaa naiskond koosseisus Miina Kallas (1), Monica Kallas (3) ja Merle Lindmets (9).
Foto: Käthe Pihlak

Sel aastal osales Kuressaare linna karikaturniiril 8 mees- ja 6 naiskonda, kokku 120 korvpallurit nii Eestist kui ka Lätist.

Naised mängisid kahes alagrupis ning alagruppide võitjad kohtusid omavahel esikohta selgitavas kohtumises.A-alagrupis võitis naiskond Sibatigu (Rapla) ja B-alagrupis naiskond Võtaks Ära (Tallinn). Omavahelises finaalkohtumises jäi peale Võtaks Ära tulemusega 21 : 17. Kolmanda koha saavutas naiskond Segu 7, kes oli 3.–4. koha mängus üle Läti naiskonnast Tukumas Piens 20 : 18.

Turniiri 5.–6. kohta selgitavas kohtumises jäid Saaremaa naised seekord Hiiumaa omadele alla tulemusega 12 : 25. Lõplik paremusjärjestus: 1. Võtaks Ära; 2. Sibatigu; 3. Segu 7; 4. Tukumas Piens; 5. Hiiumaa ASKUS; 6. Saaremaa. Meeste turniiril mängiti samuti kahes neljases alagrupis. A-alagrupis võitis täiseduga KK Pärnu/PMKL, kes sai finaalivastase B-alagrupis võitnud Haapsalu Muda näol.

Finaalis olid Haapsalu mehed veidi väsinud ja pidid leppima Pärnu kindla üleolekuga 40 : 22. Kuna mitmekordne turniiri võitja Cramo oli alagrupis Haapsalu Muda meeskonnale kaotanud, siis pidid nemad seekord leppima kolmanda koha mänguga, kus said ülipõnevas kohtumises napilt jagu B-alagrupis teise koha saavutanud Parim Enne meeskonnast tulemusega 30 : 26. 5.–6. koha selgitasid omavahel külalised Lätist BC Stopini ja Tallinna meeskond Vennad Dahl /Whirpool. Võrdsete mängus olid seekord paremad külalised Lätist tulemusega 29 : 24. Selle aasta turniiri viimased kohad selgitasid omavahel mõlemad Saaremaa meeskonnad.

Tiitlikaitsja Tesman ja 2008. aasta võitja Vesse. Väga põnevas ja tasavägises kohtumises jäi seekord kahe punktiga peale Tesman 28 : 26.
Lõplik paremusjärjestus meestel: 1. KK Pärnu/PMKL; 2. Haapsalu Muda; 3. Cramo; 4. Parim Enne; 5. BC Stopini; 6. Vennad Dahl /Whirpool; 7. Tesman; 8. Vesse. Kuressaare linnavalitsuse välja pandud auhinnad turniiri parimatele mängijatele said naistest Heva Link (Võtaks Ära) ja meestest Mait Käbin (KK Pärnu/PMKL).

MTÜ Saaremaa Korvpall

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 137 korda, sh täna 1)