Juhtkiri: Enne kui otsustate

Maakeskkoole-gümnaasiume on väga vähe alles jäänud ning on kurb, et taas kord peame lugema kaalutlusi, kuidas üht kooli säilitada. “Kui riik vahele ei sega…” ütleb koolijuhist vallavolinik ja leiab, et seni peaks ikka suutma kooli pidada.

Hoopis sügavam on aga külavanemast isa seisukoht: kui saadame lapsed linna kooli, kaotavad nad ka sideme maaga. Küsimus, kes tuleb õhtul appi lauta loomi talitama, on palju olulisem, kui vaid ühe pere probleem.

See ongi regionaalpoliitika ning sestap panemegi südamele kõikidele otsustajatele, olgu nad siis vallamajas või Toompeal: enne kui otsustate, mõelge sellele, ehk on siiski targem keskkool ka Leisi alles jätta.

Kui tahame, et meil oleks ka järgnevates põlvkondades talupidajaid ja põllumehi, oleks neid, kes kevadel istutavad ja sügisel saaki korjavad, siis ei tohi lapsi väevõimuga ja enneaegu kodust kaugele linna ära viia.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)