Briti saartel Culleni peres elavad noored “vampiirid”

Briti saartel Culleni peres elavad noored “vampiirid”

VENNAD: Simon ja George näitavad oma teravaid hambaid. Ees ootab operatsioon, mille käigus need asendatakse kunsthammastega.
Foto: Daily Mail online

Harvaesinev haigus muutis vennad Cullenid populaarse raamatu- ja filmisaaga “Videvik” (ingl k Twilight) tegelaste sarnaseks: poistel on teravad hambad ja nad on tundlikud otsese päikesevalguse suhtes.

Briti tabloidväljaanne The Daily Mail kirjutab, et Inglismaa idaosas Suffolki krahvkonna Sudbury linnakeses elavatel vendadel Cullenitel on kihvade taolised hambad ja nad on tundlikud päikesevalguse suhtes. Tegemist ei ole populaarse vampiiride teemalise raamatusarja ja selle alusel vändatud filmi “Videvik” väljamõeldud tegelastega. Need poisid – 13-aastane Simon Cullen ja 11-aastane George Cullen – on reaalselt olemas.

Kõiges on süüdi harvaesinev geneetiline haigus – kaasasündinud ektodermaaldüsplaasia (ingl k Hypohidrotic Ectodermal Dysplasia – HED). Säärast haigust esineb vaid umbes 7000 meie planeedi elanikul. Selle haiguse all kannatavad inimesed ei higista ja et vältida organismi ülekuumenemist, peavad nad hoiduma otsesest päikesevalgusest. Lisaks ei kasva neil kunagi täielikku hammaste kogumit.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 258 korda, sh täna 1)