Saarlased osalised suurimas narkoäris (10)

Saarlased osalised suurimas narkoäris

 

Põhja- ja Baltimaade läbi aegade suurima narkolabori kriminaalasja sündmused puudutasid aastail 2002–2004 väga lähedalt Saaremaad. Nimelt kasutasid narkoärimehed Kuressaares ja maapiirkonnas asuvaid kortereid kokku mitmekümne kilo uimastite vahelaona ja eelmisel suvel mõisteti narkokuritegude eest kohtus süüdi ka kaks saarlast.

Järgnevas loos kirjeldatud kuriteod leidsid aset valdavalt aastail 2003 ja 2004. Pärast tabamist aastaid kestnud uurimine päädis pika kohtuprotsessiga ja lõplikult jäid viis narkoäriga seotud meest süüdi alles eelmise aasta juunikuus.

Saarlastele lõppes asi tingimisi karistusega, mitmesaja tuhande krooni suuruse rahalise väljaminekuga. Mehed on oma elus keeranud uue ja puhta lehekülje. Seepärast ei kasuta me neist rääkides täisnimesid.

Aga alustame algusest

13. oktoobri õhtul aastal 2004 sisenesid politseinikud Pärnumaal Saarde vallas asunud metsatallu, kus neid ootas ees rohkem kui 300 000 valmis pressitud ecstasy-tabletti ja kümme kilo MDMA-d, rahvasuus ecstasyna tuntud narkoaine pulbrit. Kraami hind narkoturul ulatus mitmekümne miljoni kroonini.

Sellest saanuks üheks päevaks tuju lõbusaks muuta tervel Tallinna elanikkonnal, tõi hiljem tabava võrdluse Eesti Ekspress. Veebruaris 2006 algas Harju maakohtus protsess, kus süüdistatuna narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises astus kohtu ette kuus meest: Žan Glükmann, Raul Mirka, Heldur Tiidu, Indrek Jürisson ning saarlased A. ja K.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 268 korda, sh täna 1)