Ülikoolist läksin erafirmasse logistikuks (5)

Ülikoolist läksin erafirmasse logistikuks

OLULINE ON RÄÄKIDA KLIENTIDEGA NENDE EMAKEELES: Müügiosakonnas suheldi nii ungari, saksa, vene, poola, rootsi, taani kui ka hollandi klientidega nende emakeeles. Jaanika Vakker teises reas paremalt esimene.
Foto: Erakogu

Minu elu on läinud nii, et oma esimesele päris töökohale asusin alles pärast ülikooli lõpetamist. Varem olin küll lühiajaliselt teinud andmesisestust, tõlkinud ja ühel suvel ka Viidumäel looduskaitseala keskuses pileteid müünud, kuid need olid lühiajalised ettevõtmised.

1990. aastatel oli üldiselt isegi täiskasvanutel rakenduse leidmisega raskusi ja seetõttu ei olnud tööandjatel tihti võimalikki noortele midagi pakkuda. Olen tänulik oma vanematele, kes mind majanduslikult toetasid ja võimaldasid kooli ajal täielikult õpingutele pühenduda. Pärast ülikoolis haldusjuhtimise eriala lõpetamist otsustasin võrreldes õpituga teha kannapöörde, otsides tööd mitte avalikus, vaid erasektoris.
Töö logistikuna
Mulle oli hakanud huvi pakkuma logistika, see tundus areneva ja põneva valdkonnana. Töökoha leidsin esimese kuulutuse ja ainsa vestluse peale AS-s Allando Trailways. See oli 50 autoga maanteetranspordiettevõte, mis jõudsalt laienes.
Olin transpordivaldkonnas täielik võhik – enne tööintervjuud lugesin firma kodulehelt, et üks logistik tegeleb külmikutega ja mõtlesin, et kas tõesti on Eestis vaja vedada nii palju külmkappe, et sellega tegeleb eraldi inimene. Hiljem muidugi mõistsin, et mu kolleeg tegeles temperatuuritreileritega, milles veeti näiteks puuvilju ja külmutatud liha…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Jaanika Vakker
Lümanda vallavanem

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 142 korda, sh täna 1)