Saarlane Jaanis Hundt sai Taanis pronksmedali

Eelmisel nädalavahetusel osales praegu Taanis elav saarlane Jaanis Hundt ainsa eestlasena Brasiilia jiu-jitsu valgete vööde avatud meistrivõistlustel. Esimeses, võistkondlikus osas saavutas Jaanise võistkond klassis kuni 76 kg kolme klubi hulgas kuldmedali, võistluse teises osas sai Jaanis aga individuaalarvestuses pronksmedali.

Individuaalarvestuse osas võisteldi tavalises turniirisüsteemis, kus vastase punktide või alistamisega võitnud võistleja pääses edasi järgmisse vooru. “Kuigi võistlejaid oli 25 ringis, tundus tase olevat veidi kõrgem kui paari nädala tagusel Amsterdami võistlusel,” ütles Jaanis Hundt, lisades, et üldiselt kulges turniir hästi.

Poolfinaalmatšis vigastas Jaanis sõrmi ega saanud seetõttu ühe käega enam haarata. “Ei tundu küll suur asi olevat, aga spordis, kus haarded on ülimalt tähtsal kohal ja kui sa ühe käega vastasest kinni võtta ei saa, omab vastane väga suurt eelist sinu ees.

Seetõttu otsustasin ühe võistluse vahele jätta ja lasta käel paraneda, et saaks asuda uuesti treenima niipea kui võimalik, kuna peamine eesmärk on ikkagi Euroopa meistrivõistlused kahe kuu pärast, jaanuaris,” segitas Jaanis Hundt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)