Tänak lõpetas MM hooaja võiduga

Saarlasest rallimees Ott Tänak sai koos kaardilugeja Kuldar Sikuga pühapäeval panna ilusa punkti MM hooajale, Suurbritannia MM-rallilt tuli PWRC-sarja võit.

Walesi teedel kulgenud rallil viimast korda Pirelli Star Driver meeskonna värves sõitnud Tänak võitis pikalt sama sarja maailmameistriks tulnud Armindo Araujot, keda võideti pea nelja minutiga. Järgmine võistleja Hayden Padden kaotas veel pool minutit.

Postimees kirjutab, et esimesel päeval oli Tänakul tegemist auto seadistamisega. Teisel päeval sõitis mees oma sõnul piiri peal ning kolmandal päeval liider olles tuli sõita kindla peale ja apsakaid vältides.

“Sõita 70-protsendilise hooga ja olla samal ajal sajaprotsendiliselt keskendunud – see on väga raske,“ tunnistas Tänak Postimehele. “Enne viimast päeva oli edu lähima jälitaja ees üle kahe minuti, viimastele kiiruskatsetele minnes juba üle kolme minuti.“

Sarja kokkuvõttes pidi vaid neljalt etapilt punkte kogunud Tänak leppima neljanda kohaga. Samas võib ta tunda rahuldust kahe võidu üle – peale
Suurbritannia oli ta kiireim ka Soomes. Järgmise hooaja plaane Tänak veel valgustanud ei ole, kuid ka Saarte Häälele on ta varem öelnud, et madalamalt kui MM sari, lennata ei ole mõtet.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)