Tööriistavargast firmajuht sai karistuse (3)

Eile tunnistati Kuressaare kohtumajas löömises ja varguses süüdi 47-aastane firmajuht Heikki, kellele mõisteti rahaline karistus 12 300 krooni. Tema kaasosaline, 30-aastane Janno tunnistati kannatanu peksmises samuti süüdi ja mõisteti talle rahaline karistus 10 000 krooni.

Süüdistuse järgi sõitis Heikki eelmise aasta 15. septembril Kuressaares Paju tänaval asuvate garaažide juurde ja lõi seal 34-aastasele Margole rusikaga näkku, venitas teda kõrvust ning viis garaažist ära Margo tööriistad (kompressori, veefiltrid, akutrelli, lihvijad, akulaadija, testeri, elektrilise keevituse, autoveljed ja teisi asju). Lisaks lõhkus ta Margo garaaži remonti toodud sõiduauto esitule ja võttis kaasa Margo garaažinaabrile kuuluva tungraua.

Heikkiga koos garaažide juurde saabunud Janno tõukas Margot nii järsult, et kannatanu kukkus ja lõi pea ära, siis lõi Janno teda näkku. Margo pöördus politseisse, sest toona olid temalt äravõetud tööriistad töötu pereisa ainus vahend leiba teenida. Saarte Hääle andmetel sai kannatanu ja kohtualuse tutvus alguse siis, kui töötu Margo pani portaali Saarlane.ee kuulutuse, et parandab sõiduautosid.

Sellepeale pakkus firma OÜ Farlex Auto mehele tööotsa. Palka Margo sõnul talle tehtud töö eest ei makstud. Palgata jäänud töömehe garaaži ette sõitis lihtsalt ühel päeval Farlex Auto firmabuss, kust tulid välja mõned inimesed, nende hulgas ka Farlex Auto omanik Heikki Naaber, kes esialgu väitis, et nimetatud tööriistad on Margo eelnevalt temalt varastanud. Lisaks rahalisele karistusele tuleb mõlemal kohtualusel tasuda riigituludesse 6525 krooni sundraha.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 93 korda, sh täna 1)