Seaduseelnõu lühendab korduva töötu hüvitise ooteaega

Riigikogu sotsiaalkomisjon otsustas eile algatada koostöös sotsiaalministeeriumiga koostatud seaduseelnõu, mis võimaldab pärast lühiajalist tööd taas töötuks jäänul hüvitist saada lühema ooteaja järel.

Korduval töötuks jäämisel ei eelne enam toetuse maksmisele seitsme- ja 60-päevast oote-aega. Pärast lühiajalist töötamist hakatakse nii töötutoetust kui ka töötuskindlustushüvitist arvutama avalduse esitamise päevast.

Kohustusliku töötukassasse vastuvõtule tulemise võib eelnõu kohaselt edaspidi asendada telefoni teel ühenduse võtmisega, juhul kui töötu osaleb tööturukoolitusel või tööpraktikal. Ka võib vastuvõtule tulemise asendada sidevahendi teel pöördumisega kolme kuu jooksul tööotsimiskava koostamisest alates, kui inimene suudab leida töö iseseisvalt ega vaja muid töö-turuteenuseid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)