Kesknõmme sadama tõmbenumbriks saavad ujuvmajad

Kunagise Kesknõmme kalakasvatuskompleksi asemele väikelaevade sadamat planeeriv arendaja soovib sadamabasseini paigutada kuni kümme ujuvmaja.

SA Kesknõmme Jahisadam juhataja Martin Ellervee sõnul tahavad nad kuni 100 m2 suurused majad panna ujuvkaidele ning ankurdada seejärel sadamabasseini. Ujuvmajad on osa sadama juurde kavandatavast konverentsikeskusest ja mõeldud peredele, kes peavad hotellituba ahistavaks ja soovivad olla omaette.

Välistatud pole ka ujuvmajade müümine soovijatele, kuid seda näiteks tingimusel, et sadama operaator saab neid ka võimalusel välja üürida, rääkis Ellervee. SA Kesknõmme Jahisadam juhataja sõnul tingis ujuvmajade rajamise mõtte ka vajadus säästa rannaribaga piirnevat metsa ja kaitsealuseid liike. Sadamakai kaudu elektri, vee ja kanalisatsiooniga varustatud ujuvmajade maksumus on võrreldav tavaliste elamute hinnaga.

Ellervee andmetel Eestis ujuvmaju praegu kasutusel pole. “Enne kriisi mõned Eesti firmad tegelesid ujuvmajade tootmisega ja müüsid neid ka Taani, aga ma ei tea, et neid oleks Eestisse ehitatud,” sõnas ta. SA Kesknõmme Jahisadam plaanib Kihelkonna vallas Kehila külas asuva kunagise Kesknõmme kalakasvatuskompleksi asemele rajada 30 kaikohaga sadama, mis on sõltuvalt looduslikest tingimustest ja süvendustööde mahust võimeline vastu võtma kuni 24 või isegi kuni 36 meetri pikkuseid laevu.

Lisaks ehitatakse 7,4 ha suurusele maaüksusele kahekorruseline hoone, kuhu tuleb konverentsikeskus koos 50–70-kohalise hotelliga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 168 korda, sh täna 1)