Kabetati kiirturniiril (1)

Neljapäevaõhtusel “pöörd-nimetul” kiirturniiril võttis 6 kabetajat üksteiselt mõõtu ligemale 4 tundi, sest loosiga ette antud 2–3 avakäigu tõttu tuli igaühega mängida kaks partiid – valgete ja mustade kabenditega.

Esimene voor oli ühepoolne. Tulemusega 2 : 0 lõppesid matšid Heino Tammeaid – Eino Palu, Jaan Truu – Olev Kiirend ja Paul Antsaar – Jaanus Kiil. Ka teises voorus tunnistati vaid üht resultaati, seekord 1,5 : 0,5. Nii võitis Palu Kiirendit, Kiil Tammeaidi ja Antsaar Truud. Seepeale näis Antsaare turniirivõit kaunis kindel olevat.

Aga kolmas voor lõi taas kaardid segi, sest Antsaar kaotas Palule 0,5 : 1,5. Nüüd juhtisid hoopiski Tammeaid ja Truu, kes olid vastavalt Kiirendist ja Kiilist 2 : 0 jagu saanud. Neljandas voorus võitis Kiil Palu 1,5 : 0,5. Liidrid kohtusid omavahel ja raske 1,5 : 0,5 võidu päris Truu. Viimasel oli nüüd 6 punkti, nagu ka Kiirendit 2 : 0 võitnud Antsaarel. Kindlalt kolmas oli 5 punktiga Tammeaid.

Mõnel varasemal turniiril “päris kabetajaid” tõsiselt kimbutanud Kiirend kaotas seekord viimases voorus ka Kiilile 0 : 2. Kui see matš lõppes, käis teistel veel tõsine heitlus. Esimeses partiis võitis Antsaar Tammeaidi, kuna Truu – Palu viigistasid. Seega rebis Antsaar poole punktiga ette. Teises partiis õnnestus Tammeaidil aga revanš saada, samal ajal kui Truu oma matši teise partii siiski võitis ja päris turniirivõidu 7,5 punktiga.

Järgnesid Antsaar 7, Tammeaid 6, Kiil 5 ja Palu 4 punktiga. Sel aastal on mängida jäänud veel jõulukiirturniir, mille toimumise aja teatame ajalehe vahendusel.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)