Ligi 90 saarlast käis nädalavahetusel Rohuküla sadamat kaitsmas

Läänemaal toimunud õppusel Orkaan osales 86 saarlast, lisaks 80 mehele olid kohal ka kuus naist oma köögiga.

Saarlaste ülesanne oli Rohuküla sadama ja Pullapää küla julgestamine ning saarlased said ülesandega väga hästi hakkama. Mehed võitlesid vapralt tagasi kontrolli tähtsate objektide üle ja tulid toime ka paanikasse sattunud rahvamasside ohjeldamisega. Saaremaad esindas maakaitsepataljoni koosseisus Kuressaare kompanii. “Emotsioonid on head ja saarlased said oma ülesannetega hästi hakkama,” võttis õppusel osalemise kokku Kuressaare kompanii pealik Toomas Kask, lisades, et seekord osales tõepoolest väga palju mehi.

Saarte Hääle andmetel sai Kuressaare kompanii pealik lõpurivistusel Kaitseliidu pealikult ka kiidusõnad nii ohtra esindatuse eest. Läänemaal Haapsalu linnas ja Ridala vallas reedel alanud Kaitseliidu õppusel Orkaan V harjutasid rohkem kui 600 kaitseliitlast ja nende koostööpartnerit valmisolekut elutähtsate objektide kaitseks. Kaitseliidu Lääne maleva pealik Arnold Juhans rääkis ETV saates “Terevisioon”, et Orkaan nr viis on teine Orkaan, mis Lääne maakonnas korraldatud, ja kui neli aastat tagasi Haapsalus toimunud 2. Orkaanil oli osavõtjaid ligi 400, siis tänavu oli neid 600 ja rohkemgi.

Kaitseliitlased harjutasid õppusel objektikaitset, kuhu olid kaasatud jalaväe- ja miinipildujaallüksused ning samuti langevarjurid. Õppus viidi läbi Rohuküla sadamas ja Kiltsi lennuväljal, samuti Haapsalu linnatänavatel. Tänavusel Orkaanil osalesid Kaitseliidu Lääne-, Pärnu- ja Saaremaa maleva kompaniid ja allüksused Rapla, Harju ja Tallinna malevast. Samuti olid kohal esindajad õhuväest, politsei- ja piirivalveametist ning päästeametist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)