Metsaveok hakkas merre vajuma (30)

Metsaveok hakkas merre vajuma

 

Reede õhtul lükkas Kuivastu sadamas parvlaevale Regula sõitma hakanud metsaveok laeva kaist eemale ning sõiduki haagis vajus rippu, kuid tänu laevameeskonna ja teiste veoautojuhtide abile suudeti metsaveok siiski praamile vinnata.

“Tagumised rattad puutusid ikka korraks vett,” ütles Saarte Häälele õnnetust pealt näinud laevareisija. “Päris vette ta jah ei kukkunud,” kinnitas mees, lisades, et oli ise juba laevale sõitnud, kui lugu juhtus. “Laev liikus paigast ära ja aparell kukkus alla rippu ning see palgikäru jäi aparelli peale,” jutustas mees. Kuna õnnetust pealt näinud mees oli ise laeval veoautoga, sai ta ka olla abiks metsaveoauto õigesse asendisse vinnamisel. “Kahe veoki abiga saime ta praamile,” sõnas abistaja.

“Veok, mis oli ilmselgelt ülekoormatud, pidurdas laevale sõidul järsult. Tekkinud inertsmomendi tõttu liikus laev kaldarambist eemale ja haagise tagaosa toetus kaldarambile,” selgitas parvlaeval juhtunut OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin, lisades, et suure koormuse tõttu ei olnud võimalik kaldarampi hüdrauliliselt liigutada. Hiiuväin ütles, et tekimeeskond reageeris kiiresti ja professionaalselt ning laevapelide ja laeval olevate veokite abiga tõmmati metsaveok pardale. Hiiuväina sõnul vältas kogu vahejuhtum ca 5 minutit ning otsest ohtu laevale ega sõidukile ei tekkinud. Laevale ja kaldarambile juhtunu vigastusi ei põhjustanud, vigastada sai vaid veoki haagise tagaosa.

“Väinamere Liinid tänab tekimeeskonda operatiivse ja professionaalse töö eest ning paneb kaupu vedavatele ettevõtetele südamele, et ülekoormatud raskeveokiga laevale sõites võivad tekkida potentsiaalselt ohtlikud olukorrad nii laevale kui ka veokile endale,” ütles Hiiuväin.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 259 korda, sh täna 1)