Pihtla perearstinimistu võib laieneda Kuressaarde (4)

Pihtla perearstinimistu võib laieneda Kuressaarde

Foto: Egon Ligi

Saare maavalitsuse saalis eile kogunenud perearsti konkursi komisjon arutas võimalusi, kuidas leida 1. jaanuarist senise perearsti Mari Sootsita (pildil) jäävatele Pihtla valla elanikele uus perearst.

Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja asetäitja Anneli Tõru tuletas meelde, et konkurss leidmaks Kärlale ja Pihtlasse perearsti kukkus läbi. “Mitte ühtegi avaldust ei laekunud ja nüüd siis on Mari Sootsi lahkumisavaldusega seoses 1. jaanuarist Pihtla perearstinimistu täitmata,” tõdes Tõru.

Perearste esindanud Kerli Jaagosild ütles, et Mari Soots oleks tegelikult nõus oma nimistuga jätkama, kui tal oleks voli vastuvõttu korraldada Kuressaares, kuna paljud tema patsiendid käivad nagunii linnas tööl või koolis.

Arutluse käigus leidis komisjon, et võimaliku variandina, kuidas edasi minna, tuleks kõne alla ka perearsti tegevuspiirkonna laiendamine. See võiks laheneda näiteks nõnda, et nimistu jaotuks kas ühe või mitme linnas tegutseva perearsti vahel, kelle juures Mari Soots saaks töötada abiarstina.

Komisjon otsustas, et võimalik piirkonna laiendamine tuleb läbi arutada sobivate linnas tegutsevate perearstidega ning sellest lähtudes saab siis edasi tegutseda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 90 korda, sh täna 1)