Juhtkiri: Kalamüük ei olegi kadalipp

Palju on juttu tehtud sellest, et kalurite jaoks on kalaga kauplemine tehtud keeruliseks. Ka väikeettevõtjad, näiteks turismitalude pidajad, kes tahavad kalatoitu pakkuda, kurdavad, et neiltki nõutakse paarisaja meetri kaugusel asuvast rannast kalapaadist kala toomiseks spetsiaalset autot ja mida kõike veel. Vahel tundub, et kõiksugu (euro)nõuded ületavad mõistlikkuse piirid.

Hea meel on tõdeda, et kalurite koolituspäeval Nasval öeldi selge sõnaga välja, et püügiga tegelev kalur võib ilma õudse paberimajanduseta müüa iga päev 100 kilo värsket kala. Nii-öelda käest kätte, otse lõpptarbijale, kaupluses või toitlustuskohas. Ja oma koduköögis võib räime marinaadi panna ning sedagi müüa.

Tahaks väga loota, et kalurid said koolitusel väljaöeldust juurde julgust ja tegutsemistahet. Ja ehk tõesti hakkab Eesti rahvas ühel päeval taas rohkem kala sööma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)