Tuvid ja kassid otsivad päriskodu (3)

MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu lõpetas selleks talveks kasside hoiukodu teenuse osutamise ning otsib omanikku kolmele kassile ja Olena Voolust maha jäänud tuvidele.

Koerte jaoks on Valjalas Veerikul hoiukodu endiselt olemas. Lisaks koertele on Veerikul ka Olena Voolu juurest toodud liivahiired ja eksootilised tuvid. “Tuvidest tahaks lahti saada,” ütles MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu juhataja Helen Kuleša.

Päris kodu ootavad üks noor pooleaastane emane kiisu ja kaks täiskasvanud kassi. Missi on emane steriliseeritud kass ja Pruunu kastreeritud isane. “Loodame, et mõne aja jooksul saavad nad endale päriskodu,” sõnas Kuleša. “Õie Paluoja on kodutuid loomi Aula-Vintris viis aastat kantseldanud, kuid tema tervis on nüüd halvenenud,” ohkas Kuleša.

Tema sõnul on nad juba ammu otsinud inimesi, kes saaksid selle tööga tegeleda, aga pole seni leidnud. “Keegi ei taha, sest see on tegelikult tülikam, kui kõrvaltvaatajale paistab,” tõdes ta. Helen Kuleša rääkis, et olukord on ka natuke muutunud, kuna tal endal on tööd ja tegemisi juurde tulnud ning seega ei jaksa ta loomadega enam nii palju toimetada nagu mõned aastad tagasi. “Püüame siiski steriliseerimist toetada nii palju, kui vähegi võimalik,” sõnas ta.

Turvakodu juhataja sõnul on varjupaiga teenuse osutamine vabatahtlikele siiski ülejõukäiv ja liiga keeruline, vaja oleks ikkagi päris varjupaika. “Oleks vaja inimesi, kes seal töötavad, ja sellist kohta, kuhu loomad panna siis, kui nad on oma maise teekonna lõpetanud,” rääkis Kuleša. “Kui oleks varjupaik, siis oleks lastel, kus käia ja loomi paitada ja neile süüa tuua. Jõulude aegu tahetakse ju ikka loomadele annetada ja süüa tuua.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 52 korda, sh täna 1)