Juhtkiri: Rasked otsused

Kui mõni aeg tagasi küttis Kuressaares kirgi põhikooli sulgemisotsus, siis praegu (või ilmselt lähitulevikus) tuleb ka teistel omavalitsustel silmitsi seista küsimusega, milline saab olema meie valla haridusstrateegia. Kas valla eelarves jagub raha kooli(de) ülalpidamiseks?

Need on rasked küsimused, millele nii mõnelgi pool pead liiva alla peites vastuseid otsitud veel ei ole. Ometi peaks otsima, sest otsustamise edasilükkamine mõjub ennekõike lastele, kes on veel kodukoolis käima jäänud.

Tänases lehes kirjutame sellest, et Kaarma vallas hautakse plaani linnaga ühtsest haridusruumist lahkuda, et pääseda nn investeeringutefondi raha maksmisest. Mõte ei ole halb, kuid kas see ikkagi paneb rohkem lapsi valima Aste või Kaarma kooli?

Ehk ongi praeguses olukorras mõistlik jätta väikestesse valdadesse alles (vähemalt) 6-klassilised algkoolid (ja miks mitte tuua enam algklasse tagasi ka lasteaedade juurde). Oleks ju mõistlik, kui lapsed vähemalt oma esimesed kooliaastad saaksid tarkust taga nõuda kodu lähedal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)