Lihtne küsimus

Mida kujutab endast uuest aastast kohustuslik kasutusleping, mis tuleb sõlmida hauaplatsi kohta kalmistu valdajaga, ja kas see puudutab ka vanemate, vanavanemate hauaplatse? Kas see toob kaasa ka maksmiskohustuse?

Kuna enamiku kalmistute haldajad on omavalitsused, siis küsisime vastust Kaarma vallasekretärilt Andrus Lullalt.

Riigikogu menetluses oleva kalmistuseaduse eelnõu vastuvõtmisel ja jõustamisel 1. jaanuarist 2012 (seega jääb seaduse vastuvõtmiseni enam kui aasta) reguleeritakse lehelugeja poolt tõstatatud küsimused seadusega ning kalmistute haldajate poolt kehtestatavate kalmistu kasutamise eeskirjadega.

Eelnõu § 13 alusel jääb seaduse jõustumiseni kasutuses olev hauaplats senise kasutaja kasutusse vähemalt 10 aastaks seaduse jõustumisest arvates, kui senise kasutaja ja kalmistu haldaja vahel pole enne seaduse jõustumist teisiti kokku lepitud. Pärast seaduse vastuvõtmist võib sellest uuesti kirjutada, sest riigikogu võib eelnõu teksti muuta.

Täpsem info riigikogu kodulehel http://www.riigikogu.ee/?page=eelnou&op=ems&emshelp=true&eid=1255292&u=20101227105430 .

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)