Saaremaalt pärit kokad ilmutasid õllekõrvase raamatu (2)

Saaremaalt pärit kokad ilmutasid õllekõrvase raamatu

 

Kuressaare ametikooli kokana lõpetanud Henri Kuusk ja Risto Laanet on kokku pannud raamatu “Õllesuupisted”, millest leiab retsepte nii õllekõrvaseks kui ka niisama ampsuks.

Üks raamatu autoritest, hetkel Tallinnas Mosaiik Cafe Lounge’is peakoka ametit pidav Risto Laanet ütles, et õllesuupistete raamatu mõte tuli sellest, et taolist retseptiraamatut ei olnud. “Õlu on mulle alati südamelähedane olnud ja usun, et seda on ta paljudele eestlastele. Samal ajal polnud raamatut hääde retseptidega, mille järgi õlle kõrvale suupisteid valmistada,” rääkis Laanet. Raamatus leidub nii traditsioonilisi retsepte kui ka kogemuse ja katsetamise tulemusel sündinuid.

Ajal, mil poodides valitseb kokaraamatute uputus, usub Laanet, et nende raamatu trumbiks on lihtsus. “Hea raamat on, lihtne ja tehtud südamega,” sõnas Risto Laanet.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 118 korda, sh täna 1)