Juhtkiri: Ootame seda õiget ja oma

Kes mäletab suveniire, mis on võitnud Kuressaare linnavalitsuse Saaremaa suveniiri konkursse? Esimese hooga ei tulegi nagu pähe. Kui vanu lehti lapata, siis selgub, et 2007. aastal tunnistati võidutööks paberist kokkuvolditav Kuressaare linnus ja 2009. aastal kadakamarjatops “Saaremaa maitse”.

Kui linnuse maketist oleme veel midagi kuulnud (ja mõned on seda isegi näinud), siis kadakamarjatopsile on vist pilgu peale heita saanud vaid auväärne žürii ja need, kes võtsid vaevaks käia ülemöödunud aastal suveniiride näitusel. Kuidagi veider, sest kas ei peaks ühe suveniirikonkursi võidutöö olema selline, mida me kõik tahaksime oma külalistele kinkida või ringi rännates külakostiks kaasa võtta? Ja et meie külalised ütleksid seda meenet nähes: “Oh-oo!”, olles veendunud, et nimelt selle asjakese peavad nad endale siit koju kaasa ostma.

Sestap sooviksimegi, et tänavuse Saaremaa suveniiri konkursi viljad oleksid eredad ja säravad ning konkurss tooks meie poelettidele just selle oma meene, mis oleks meeldejääv ja tore ja milleta me mõne aja pärast kodusaart ettegi ei kujutaks. “Tätte-garantii” laadsed asjakesed jäägu ikka aastalõpu huumorisaatesse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)