Ratsutajad alustasid talvehooaega (1)

Ratsutajad alustasid talvehooaega

ILM EI SEGA: Lumi ratsutajaid ei sega. Foto: erakogu

Reinu ratsatalus toimus 27. oktoobril koolilastele mõeldud Vaheajakarika sarja esimene etapp. Ilmataat laotas küll lumevaiba maha, kuid see ei seganud siiski võistluste korraldamist. Lapsed said eelnevalt olla Reinu ratsatalus kolmepäevases treeninglaagris.

Treeninglaagris õppisid lapsed nii hobustega ringi käima kui ka hobuste eest hoolitsemist. Samuti said lapsed palju teadmisi, kuidas võistlustel osaleda, mida võib teha ja kuidas peaks käituma.

Vaheajakarikas toimub juba viiendat aastat ja sellel osalevad ka tänavu mandri koolilapsed, kes on lubanud osa võtta kõikidest etappidest.

Võisteldi kahes arvestuses. Esimene ala oli algajatele ratsutajatele, kus takistuste kõrgus oli vaid 50 cm. Osales kaks tublit tüdrukut: esimese koha saavutas Karmen Udeküll hobusel Miku, teise koha Getriin Ots hobusel Rooma, kellele see oli esimene võistlus.

Teisel alal, kus takistuste kõrgused olid tõusvas raskuses, saavutas esimese koha Mari-Ann Udeküll hobusel Rooma, teise koha Kristel Käsk hobusel Wiktooria ja kolmanda koha Marii Michelle Mölder hobusel Wiktooria. Neljas oli Hanna Maria Mölder hobusel Aroomi, viies Kätlin Kask hobusel Ange ja kuues Kairi Lonks hobusel Wendy.

Lisaalana toimus väga palju elevust toonud jooksuvõistlus, kus lapsed pidid koos hobusega läbi jooksma ettevalmistatud raja. Jooksuvõistluse kiireim oli Mari-Ann Udeküll, teine Karmen Udeküll, kolmas Marii Michelle Mölder, neljas Hanna Maria Mölder, viies Kristel Käsk, kuues Getriin Ots, seitsmes Kätlin Kask ja kaheksas Kairi Lonks. Jooksuvõistlusel olenes palju ikka hobusest ka.

Võistlust aitasid läbi viia Evelin Sepp ja Jürgen Mark Heinmets, suur tänu neile.
Vaheajakarika sarja järgmine etapp toimub juba järgmisel koolivaheajal.

Anne Udeküll

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 178 korda, sh täna 1)