Looduse meelevallas

Seda, kui abitu on tänapäeva inimene, tõestavad ilmekalt viimase aja lumetuisud ja voolukatkestused. On ju kogu meie elu üles ehitatud sellele, et valguse süttimine on ühe käeliigutuse kaugusel ja autoga pääseb trepist treppi.

Mis juhtub aga siis, kui teed täis tuiskavad ning valgus ja ühtlasi külmkapp, veepump ja võib-olla ka õhksoojuspump välja lülituvad? Kaos, pahameel ja stress.

Ilmselt ei ole suurt midagi peale hakata ka esivanemate tarkusega, sest hobuste, regede ja peeruvalguse aega tagasi minna enam ei saa. Siiski, maainimesel on praegu ehk lihtsam kui linlasel. Maainimesel, kel puudega köetavad ahjud majas, piisavalt toitu keldris ja õues vinnaga kaev.

Eriti hea oleks veel siis, kui ei peakski kodust välja kiirustama. Vaat siis olekski pikk jõuluaeg (või kuidas seda nimetati) nagu ennemuiste! Aeg, mil kõik rutulisemad tööd olid tehtud ning võiski keskenduda hingetõmbamisele ja tubastele tegemistele.

Aga ei, kus sa sellega – tänapäeval ajab üks kiirus teist taga ja ametidki on sellised, mis nõuavad elektrivoolu ja lumest puhtaid teid. Nii linnas kui ka maal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 76 korda, sh täna 1)