Juhtkiri: Ja valgus sai

Neli päeva elektrita hakkama saama pidanud Aste ja Haamse inimeste jaoks veereb elu õnneks taas tavarütmis. Sest katsu sa näiteks paneelmaja elanikuna vooluta läbi ajada, kui pea kõik su kodus toimib just elektri jõul. Rääkimata sellest, kuidas piimatootjana lüpsta paarisadat lehma, kui voolu pole ega ole oodatagi.

Olukorras, kus Elektrilevil jäi üle piltlikult öeldes vaid käed üles tõsta – meie aidata ei suuda –, tuli vooluta jäänud inimestele appi omakandi ühistu OÜ Hekva. Ettevõtlike meesteta, kes elektrikutele endilegi appi läksid, istuks Haamse ja Aste rahvas ilmselt praegugi vooluta.

Kui palju lohutab sealtkandi rahvast uudis, et Elektrilevi piirkonna võrgutasusid vähendab, kui vool vähegi kehvema ilma korral taas katkeda ähvardab?

Seepärast soovigem: rahulikke pühi! Ka ilma poolest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 131 korda, sh täna 1)