Liia Hopp võttis Eestimaa uhkuse auhinna vastu Reet Linnalt (2)

Liia Hopp võttis Eestimaa uhkuse auhinna vastu Reet Linnalt

ÜKS EESTIMAA UHKUSTEST: Väsimatu saare naine, Orissaare vallas Väike-Pahila külas elav Liia Hopp tänugalal. Foto: TV3

Eestimaa uhkuse auhindade seekordsete saajate hulgas oli ka Orissaare vallas Väike-Pahila külas elav Liia Hopp, keda iseloomustati kui “väsimatut saare aitajat”. Pidulikul austamise õhtul 22. detsembril Tallinna reaalkoolis andis saarlannale auhinna üle laulja ja saatejuht Reet Linna.

“Mina usun, et headus ei ole maailmast kadunud,” ütles Reet Linna Liia Hopile Ivo Lille loodud tänuauhinda üle andes, lisades, et kui ta kuulab ja vaatab Liia Hopi lugu, siis saab ta sellest tõesti aru. “On üks saare naine, kes tuleb hopsti välja ja aitab neid, kellel on abi vaja ning kes hoolib ja armastab. Ja see on kõige tähtsam,” märkis Linna. Tema sõnul räägitakse palju sellest, et on vaja muuta maailma. “Just niisugused inimesed nagu Liia muudavadki maailma. Olen väga uhke, et saan anda üle auhinna ema Teresale,” tähendas ta.

Kohalike seas ema Teresaks kutsutud tragi saare naise võttis südamlik ja harras hetk sõnatuks. Liia Hopp pole küll otseselt kellegi elu päästnud, kuid tema elu näeb välja nagu päikeses sillerdav värviline mosaiik, mis koosneb väikestest heategude killukestest, ta on aidanud mitte ainult Väike-Pahila külas, vaid ka Kavandi, Hindu jt ümbruskonna külades elavaid inimesi.

Kaks aastat tagasi pälvis Saaremaal Eestimaa uhkuse auhinna Valjala valla Rahu külavanem Hilda Vohlbrück.

TV3 ja EMT koostöös valiti juba kaheksandat aastat toimunud tänugalal rahva pakutud nominentide hulgast välja kümme Eestimaa uhkust. Tänavu esitas rahvas tublide inimeste kohta ligi kolmsada vihjet. Žürii Eri Klasi juhtimisel valis välja kümme inimest. Žüriisse kuulusid Ingrid Rüütel, Elle Kull, Liis Lemsalu, Heiki Nabi, Sirje Eesmaa, Jaan Tätte ja Valdo Kalm.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 528 korda, sh täna 1)