TOP-i lood: ralliõnnetus, ö-täht ja kriminaali pihtimus

Eelmisel aastal osutus Saarte Hääle veebilehel kõige loetavamaks fotogaleriiga ülevaatelugu Saaremaa rallist ja rallil juhtunud õnnetusest, mille tagajärjel mitu inimest haiglaravi vajas. Raul Vinni 14. oktoobril avaldatud lugu on kogunud ligi 19 000 vaatamist, tõustes Saarte Hääle kõigi aegade loetavaimaks. 

Tsirkusekorraldaja Lauri Viikna terves Eestis suurt vastukaja kogunud ütelus “Kurat, saarlane ajab hirmsasti närvi” on kogunud üle 10 300 kliki ja on teisel kohal. Suvereporter Sandra Kahu augustis ilmunud uudislugu vahendas olümpiakommentaator Madis Kallase saarlasliku ö-tähe kasutust kritiseerinud Viikna väljaütlemisi. Viiknast sai inspiratsiooni ETV saade “Tujurikkuja”, kes nõudis: “Teata värdkeelest kohe! Riigikeele solkijad peavad saama väärilise karistuse!”

Urmas Kiili juuli lõpul ilmunud uudislugu Kuressaarest pärit endise kriminaali Kunnar Läetsi raamatust “Maffia raha: Kunnari lugu” on kogunud üle 9500 kliki ja on loetavuselt kolmas. Novembrikuine vaieldamatu hitt oli uudis hundist, kes jäi Tõrise jahimeeste rajakaamera pildi peale… õunte söömisega. Hiljem lisasime piltuudisele videoklipi (Youtube: otsi “Sauvere hundid”). Kokku on hundilugu uudistatud üle 8100 korra.

Traagiline lugu õnnetust Leisi naisest, kes mõtlematu laenutagamise tagajärjel majast ilma jäi ja end bensiini kasutades põlema pani, on loetavuselt viies. Esikümnesse mahtusid veel uudised Kuressaares müüdavast hirmkallist eramust, pensionile läinud legendaarsest ajalooõpetajast Vilma Kuigerist, jahimeeste puugiuuringu tulemustest, Liis Haaveli vanglasaaga jätkust ja kolleegide järelhüüded ajakirjanik Rita Loelile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 414 korda, sh täna 1)