Omalavastusi ja TeatriKino külastas ligi 13 000 inimest (2)

Omalavastusi ja TeatriKino külastas ligi 13 000 inimest

MÜNDI LÕHN: Kuressaare linnateatri mulluses uuslavastuses mängis foogt Godertit Mati Talvistu (vasakul) ja tema sõpra Venfridi Priit Lõhmus. Koostöös muuseumiga etendatakse lavatükki ka järgnevatel aastatel. Näidendi autor, linnateatri direktor Piret Rauk on muuseumi soovitusel üks Kuressaare kultuuripreemia ja kaunite kunstide stipendiumi nominente. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare linnateatri omalavastusi ja TeatriKinos näidatavaid filme käis mullu vaatamas ligi 13 000 inimest.

“Mullune aasta oli edukas tänu publikule ja teatri töötajatele,” ütles teatri direktori asetäitja loomealal Aarne Mägi. “Võime rahule jääda, sest külastajate arv on enam-vähem sama, mis 2011. aastal.”

Mullu ka neli uut lavastust (“O.T.M.A”, “Yksine”, “Mündi lõhn” ja “Lumekuninganna ehk Purunenud peeglite kuningriik”) publiku ette toonud teatri omalavastusi vaatas 9092 inimest. Toimus 71 etendust. Populaarseim lavastus oli “Petmine”, mille 13 etendust külastas 2353 inimest.

Suured arvud pole eesmärk omaette

2011. aasta repertuaari kuulus 68 omaetendust, mida käis vaatamas 9746 inimest.

“Miks teatrikülastajaid mullu vähem oli, ei oska öelda, aga just see 2011. aasta oli tõeline üllatus, kuna omalavastuste vaatajate arv tõusis äkki viie-kuue tuhande pealt kümnele tuhandele,” rääkis Mägi. “Vaadates praegust publiku hulka, on suuremate arvude tagaajamine kindlasti võimalik, aga kas vaid seda eesmärgiks seada?”

Linnateatris tegutseva TeatriKino 51 seanssi külastas mullu kokku 3645 inimest.

“See, et üle kolme ja poole tuhande inimese TeatriKinos käis, on selle tagasihoidliku ettevõtmise kohta hea tulemus,” kinnitas Aarne Mägi.

Teatrikinos oli menukaim “Seenelkäik”

Menukaim film oli “Seenelkäik” 8 seansi ja 1199 külastajaga, “Eestlanna Pariisis” 5 seanssi tõi kohale 473 vaatajat.

Mägi andmeil väisas peale kino- ja omalavastuste publiku Kuressaare linnateatrit erinevatel külalisetendustel, kontsertidel ja muudel üritustel ligi 17 000 inimest.

Möödunud aastal oli teatri planeeritud omatulu 41 543 eurot, tänavu 46 543 eurot.

“Omatulu suurema osa moodustab piletitulu, sellele lisandub vähesemal määral tehnika ja ruumide renditulu,” selgitas Aarne Mägi.

Mägi leidis, et omatulu kasv – 12 protsenti käesoleval aastal – ei ole kättesaamatu suurus. “Paljuski tekkis ju selle aasta ülelaekumine ka kinoseansside arvelt,” lausus ta.

 

Mida toob Kuressaare linnateatrile alanud aasta?

Aarne Mägi sõnul on omalavastusi tänavu planeeritud neli. Jaanuaris esietendub Kuressaare linnateatri ja Viljandi Ugala koostöölavastus, William Douglas Home’i romantiline komöödia “Vana õngitseja”. Lavastaja on Peeter Tammearu, kunstnik Jaak Vaus, muusikaline kujundaja Andres Raag, näitlejaist astuvad publiku ette Peeter Jürgens, Arvo Raimo ja Luule Komissarov.

“Suvel kirjutab Tiit Palu Sadamaaida 350. sünnipäeva silmas pidades ajakohase loo,” rääkis Aarne Mägi. “Sügisel lubas Indrek Hargla Kuressaare linnateatrile näidendi kirjutada ja sügis-talvel ei tahaks ka lapsi unustada.”

Mägi sõnul jääb alles ka TeatriKino ja selle niinimetatud juhuslik vorm – tänu vaatajaile ja mõistvale suhtumisele. “Tean, et vaataja eelistaks kindlaid päevi nädalas, paraku ei ole see aga võimalik,” tõdes Mägi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 343 korda, sh täna 1)