Aasta lõpul registreerus poolsada saarlast tallinlaseks (5)

Rahvastikuregistri andmetel vähenes Saare maakonna elanike arv detsembris ühtekokku 59 inimese võrra.

Saare maavalitsuse nõunik-perekonnaseisuametniku Avo Levisto sõnul registreeris aasta viimasel kuul maakonda oma elukoha 29 inimest, uus elukoha aadress väljaspool maakonda tekkis registrisse aga koguni 89 saarlasel.

Kõige enam võitis saarlaste arvelt elanikke juurde Tallinn, kuhu registreeris end aasta lõpul 56 inimest. Harju maakond sai Avo Levisto andmeil detsembris uueks elukohaks 14 endisel Saaremaa elanikul. Mujale Eestisse suundus 2012. aasta viimasel kuul 11 saarlast ning sootuks välismaale otsustas end sisse kirjutada 8 saarlast.

Samal ajal tuli detsembris Saare maakonda elama 10 tallinlast, 7 inimest Harju maakonnast ning täpselt nii-sama palju ka mujalt Eestist. Saaremaa elanikuks otsustas end detsembris registreerida ka viis välismaalast.

Detsembrikuu jooksul kaotas enim elanikke Kuressaare linn, kust otsustas lahkuda 39 inimest. Elanike arv kasvas aga vaid Kaarma vallas 15 elaniku võrra, Kärlal kolme ja Valjala vallas kahe inimese võrra.

Aasta viimasel kuul re-gistreeriti maakonnas 34 sündi ja 33 surma. 2012. aasta jooksul registreeritud sündide arv – 324 – aga on Avo Levisto kinnitusel oluliselt väiksem eelmiste aastate samast näitajast. Aastatel 2007–2011 oli sündide arv maakonnas stabiilselt 350. “Loomulik iive oli positiivne vaid Kuressaare linnas,” lisas nõunik-perekonnaseisuametnik.

Ühtekokku vähenes Saare maakonna elanike arv läinud aasta jooksul 351 inimese võrra ning seda peamiselt just väljarände tõttu. “Väljarändajate arv on aasta-aas-talt kasvanud alates aastast 2006,” nentis Levisto.

2013. aasta jaanuari alguse seisuga oli Eesti rahvastikuregistris kirjas 35 229 Saare maakonna elanikku.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 823 korda, sh täna 1)