Elektrikatkestuste käes vaevelnud Orissaare ettevõtja kannatus katkes (24)

Elektrikatkestuste käes vaevelnud Orissaare ettevõtja kannatus katkes

KUI PUMBAD EI TÖÖTA: Uueelu puhkemajasid pidav Aavo Aljas kinnitab, et elektrikatkestused hakkasid segama igapäevast elu ja tegevust. Foto: Egon Ligi

Eile saabus Saarte Hääle toimetusse Orissaare vallas Kavandi külas Uueelu puhkemajasid pidava Aavo Aljase pöördumine, milles ta nõuab Elektrilevi OÜ-lt aru eelmise aasta detsembris tema ettevõtet korduvalt tabanud elektrikatkestuste kohta.

Enamasti tugevast tuulest ja jäätunud liinide katkemisest tingitud elektrikatkestused hakkasid mehe sõnul segama tema igapäevast elu ja tegevust.

“Eriti häirivaks muutub selline asi siis, kui voolu olemasolust ja ka selle puudumisest sõltub otseselt majandustegevus ja ka igapäevane elukvaliteet,” seisab pöördumises.

Aljas soovib vastuseid kokku seitsmele küsimusele, mis seotud elektrikatkestuste ja ka suhtlusprobleemidega, mis tal tekkisid helistades rikketelefonile 1343. Näiteks küsimus sellest, miks 15. detsembril ei kaasatud kohe abijõude, kui ilmastikuolud järsult halvenesid? Ning kas liinide riketega seoses halveneb voolu kvaliteet ja mida see võib endaga kaasa tuua?

Veel tahab Aljas teada, millises seisus on Elektrilevi OÜ elektriliinid ja alajaamad ning kuhu lähevad elektriarvetel kajastuvad liinihooldus- ja ampritasud.

Aljase sõnul ei ole ta oma murega üksi, vaid pöördumise taga on tegelikult mitmed antud piirkonnas elavad ja töötavad, samuti seal suvekodu omavad inimesed. Pöördumise lõpus teeb ta konkreetse pakkumise kutsuda 15. jaanuaril kell 10 kokku ümarlaud Uueelu puhkemajas Kavandi külas Orissaare vallas.

Mees loodab seal näha Eesti Energia spetsialiste, kes oskaksid esitatud probleemidele ja küsimustele ka vastuseid anda. Pöördumise autori sõnul on kohale tulemas Orissaare vallavanem, võimalik, et ka keegi Leisi vallamajast ning piirkonna ettevõtjad. Ümarlauale on kutsutud ka ajakirjandus.

Elektrilevi OÜ kommunikatsioonispetsialisti Kaarel Kutti sõnul on neil küll plaanis korraldada lähiajal väljasõit Saaremaale, et kohtuda klientidega, selgitada olukorda ja vastata ka kohapeal küsimustele.

Eile õhtul ei julgenud ta veel kinnitada, et see toimub just 15. jaanuaril, sest Elektrilevi on saanud ka teise umbes samalaadse kirja Saaremaalt.

Et küsimused osaliselt kattuvad, planeerib Elektrilevi korraldada ühe suurema kohtumise inimestega. Millal ja kus see täpselt toimub, selgub lähipäevil. “Kindlasti anname kohtumise aja ja koha ajakirjanduse vahendusel teada,” kinnitas Kutti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 407 korda, sh täna 1)