Fernelius sai Kuressaare Sanatooriumist hundipassi (39)

Äriregistri andmetel on alates eilsest töölt vabastatud AS Kuressaare Sanatoorium juhatuse liige ja tegevjuht Frey-Christian Fernelius.

Ametist vabastamise põhjust ettevõte veel ei avalikusta, selgitustega lubatakse välja tulla esmaspäeval.

Ferneliuse asemel on juhatuse liikmeks määratud ASi finantsjuht Taivi Truu, kes oli juhatuse liige ka ajavahemikul 2007–2009. Lisaks jätkab juhatuse liikmena Reino Ratas.

Viis aastat ametis olnud Soome päritolu Frey-Christian Ferneliuse lahkumine oli Kuressaare Sanatooriumi töötajate jaoks kergendus, sest mehe juhtimisstiil oli mitme töötaja kinnitusel despootlik ja tema suhtlemisoskus jättis soovida.

Ka meedia on aeg-ajalt kajastanud vastuolulisi juhtumeid, mille üheks osapooleks oli Frey-Christian Fernelius. Nii läks ta 2009. aastal riidu Saaremaa ooperipäevi korraldanud Eesti Kontserdi toonase juhi Aivar Mäega, kuna Saaremaa Spa Hotels oli topelt-broneeringute tõttu sunnitud osa ooperipäevade esinejaist majutama ümber teistesse hotellidesse.

Enne Saaremaale tulekut Vihterpalu mõisa tegevdirektorina töötanud Frey-Christian Ferneliusega Saarte Häälel eile kõnelda ei õnnestunud.

Enam kui sajale inimesele tööd andva AS-i Kuressaare Sanatoorium nõukogusse kuuluvad ettevõtte juhi assistent Inga Antsaar ning ettevõtte asutaja, hiljuti manalateele läinud Prits Libliku, lapselaps Laura Sohvie Liblik. Sel kuul 22. sünnipäeva tähistav naine on nüüd ka ASi Kuressaare Sanatoorium ainuosaniku OÜ Nouse Invest ainus juhatuse liige.

Legendaarne ettevõtja Prits Liblik suri 23. detsembril 68-aastasena, urn tema põrmuga sängitatakse maamulda homme.

Raul Vinni, Andres Sepp

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 7 376 korda, sh täna 1)