Kolledži lõpetajate seas oli ülekaalukalt tulevasi ettevõtjaid (FOTOD)

Kolledži lõpetajate seas oli ülekaalukalt tulevasi ettevõtjaid

DIPLOMEERITUD: Kõige esimesena sai eile oma diplomi rektorilt Andres Keevallikult kätte väikeettevõtluse eriala kiitusega lõpetanud Kairi Sokolova. Foto: Sander Ilvest

Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) Kuressaare kolledži lõpetajate tänavune seltskond erineb varasemast selle poolest, et esmakordselt on ülekaalus väikeettevõtluse eriala.

Ühtekokku 18 diplomandist kümme läbis nn ärinduse õppekava. Kuressaare kolledži direktori Anne Keerbergi sõnul oli arvult rohkem ka neid üliõpilasi, kes said turismi- ja toitlustuskorralduse spetsialisti diplomi (7). Üks lõpetaja oli elektroonsete süsteemide õppekaval, mis on esimest korda täies mahus Kuressaares läbitud. Varasemate aastate elektroonikud õppisid viimase aasta Tallinnas.

Keerberg tõdes Saarte Häälele antud kommentaaris, et ettevõtlusõpe sisaldub tegelikult Kuressaare kolledži kõigis õppekavades, kas üksikute ainete või terve mooduli mahus. Selline erialaste ja majanduslike teadmiste kombinatsioon võimaldab lõpetajatel töötada ettevõttes spetsialistina, projektijuhina või hakata ise ettevõtjaks. “Väikeettevõtluse eriala üliõpilased tavaliselt juba töötavad ettevõtluses, seega on neil hea võimalus kohe oma teadmisi praktikas rakendada ning enamus lõputöödest ongi koostatud oma tegevusvaldkonna arendamiseks,” tõdes Anne Keerberg. Muuhulgas tõi ta välja, et tänavu tehti kolm lõputööd kaugtöö võimaluste ning Saaremaa ajutiste elanike/suvitajate arvamuste ja hoiakute uurimiseks, mis annab head sisendmaterjali kohaliku elu tegevusplaanideks.

TTÜ peamajast saabus Kuressaare kolledži eilsele lõpuaktusele ka rektor Andres Keevallik, kelle kinnitusel on oluline, et siinne kolledž ikka tugevana püsiks. Seda enam, et Eesti mereakadeemia on tõenäoliselt liitumas TTÜga ning sellest võiksid saarlasedki kasu saada. “Suure tõenäosusega tuleb mereakadeemia TTÜ kolledžiks ning sellisel juhul avame mõne mereeriala ka siin, Kuressaare kolledžis,” avaldas Keevallik.

 

Tänavused lõpetajad

Turismi- ja toitlustuskorraldus
Sille Sammel, Liina Vaher, Krõõt Kolter, Mariann Pitka, Rain Rohumägi, Marta Raudsepp, Reet Ventsel

Väikeettevõtlus
Riina Aljas, Ivar Koppel, Pille-Riin Orav, Ülle Pint, Kariine Rifk, Annika Auväärt, Tauno Ligi, Marite Ringas, Kairi Sokolova, Margit Viidul

Elektroonsed süsteemid
Hanno Karlson

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 265 korda, sh täna 1)