Politseil on nüüdsest õigus ka kalamehi kontrollida (6)

Politseil on nüüdsest õigus ka kalamehi kontrollida

VALVEGA KALAPTRULLI: Saaremaal hakkavad kalapüügiseaduse täitmist kontrollima lisaks keskkonnainspektsiooni ametnikele ka Kuressaare kordoni ametnikud ja piirivalvelaev Valve. Foto: arhiiv

Eelmise aasta novembrist hakkas kehtima seadusemuudatus, millega anti politseile õigus teostada järelevalvet kalapüügiseaduse täitmise üle.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri piirivalvebüroo piiriturvalisuse talituse juht Erki Timusk selgitab, et seadusemuudatuse tulemusena ei muutu järelevalve olemus. Küll aga võimaldab see PPA ametnikel pöörata varasemast suuremat tähelepanu kalapüügiseaduse täitmisele ja võimalike rikkumiste avastamisele.

Koostöö keskkonnainspektsiooniga ühistegevustes järelevalve teostamisel jätkub samadel alustel. “Saaremaal hakkavad kalapüügiseaduse täitmist lisaks keskkonnainspektsiooni ametnikele kontrollima ka Kuressaare kordoni ametnikud ja piirivalvelaev PVL-112 Valve,” täpsustab Timusk.

PPA Lääne prefektuuri Kuressaare politseijaoskonna juht Kaido Vahter kinnitab, et kindlasti tehakse koostööd oma ala spetsialistidega. Kui politseiametnikud näevad rikkumist, siis kindlasti sellele ka reageeritakse. “Õngemeeste püüdmist me endale prioriteediks seadnud ei ole, kuid õigus meil selleks on,” ütleb Vahter. “Seni korrakaitseametnikud iseseisvalt sellist tööd teinud ei ole.”

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Jaak Haameri sõnul neil politseiga eelmise aasta novembrist tänase päevani ühtegi kalapüügi kontrollile suunatud ühist tegevust Saaremaal veel toimunud ei ole. “Oleme küll koos väljas käinud, aga siis on eesmärgid teised olnud,” räägib Haamer. Tema kinnitusel on politseile antud õigus kontrollida kalapüügiga seotud tegevust ehk siis võrgu-, harrastus-, spinningu- või õngepüüki. Püügiliik ei oma tähtsust, seda kõike on õigus kontrollida.

“Lähiajal on meil plaanis koosistumine, kus me ilmselt kuuleme ka politseipoolset visiooni antud küsimuses,” tutvustab Haamer tulevikuplaane. Tema sõnul kontrollis ju piirivalve varem kalapüüki, ilmselt oleks küll vaja üleõppimist ja koolitust, kuid baas on olemas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 138 korda, sh täna 1)