Käesurujad kogesid tipptaset (1)

Laupäeval Suure Töllu puhkekülas toimunud Saaremaa lahtistel käesurumisvõistlustel pidid meie paremad mehed tõdema, et rahvusvahelise tasemeni on neil palju minna.

Eesti ja Soome parimate käesurujate osavõtul toimunud võistlustele lisasid värvi Soome ja Skandinaavia meister Ville Mutikainen ja maailmameistrivõistluste neljas mees Juha Mikkonen.

Kaalukategoorias +85 kg nii parema kui vasaku käega surumises Mikkoneni ja Aldo Virula järel kolmanda koha saanud Fred Pokk tõdes, et põhjanaabrid olid kõigist peajagu üle.

“Jääme neile alla jõu, kiiruse ja tehnikaga,” märkis Saaremaa tugevaim käesuruja Pokk. “Me harjutame üksi ja nohistame omaette. Tallinna poisid treenivad nädalas korra-kaks ja suruvad kaks tundi laua taga. Meil puudub tunnetus ja kui otse jõusaalist tulles puki taha läheme, annab see kohe tunda.”

Samuti tipptaset maitsnud Marko Siinvert tunnistas, et tegu oli kõrgetasemelise võistlusega ja nii kõvade vendadega pole ta varem tegemist teinud.

“Soomlased ja need Eesti vennad olid ka päris tugevad,” lausus tugevamatele kaotanud Siinvert. “Stardis jäin magama ja eks nende tehnika on ka parem, ma polegi seda harjutanud. Arvasin, et olen terasem ja läheb veidi paremini, aga näed, ei olnud.”

Nii Fred Pokk kui Marko Siinvert leiavad, et tõsise tööga on võimalik tulevikus ka tugevamatele vastu saada. Klubi tegemine meestel siiski plaanis pole, sest Saaremaal puuduvad huvilised. “Kui keegi midagi teebki, siis kardab ta õla- või käevigastusi ja keegi ei tule lihtsalt suruma,” kurtis Pokk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 402 korda, sh täna 1)