Malesuurmeistri mälestuseks

Saaremaa maletajad on juba palju aastaid mälestanud Eesti kuulsaimat maletajat, rahvusvahelist suurmeistrit Paul Kerest tema sünniaastapäeval jaanuarikuu algul kiir- ja välkmale kompleksvõistluse korraldamisega.

Sel aastal tuli kiirmalevõistlusele kümme maletajat. Šveitsi süsteemis toimunud seitsmevoorulise turniiri kolm paremat olid 1. Marko Kolk (6 punkti), 2. Juuno Jalakas (5,5); 3. Ergo Beek (4,5).

Välkturniiril osalenud 9 maletajat mängisid omavahel kõigi vastastega kaks partiid. Ka siin oli Marko Kolk võidukas, kogudes 12 punkti 16 võimalikust. Teine oli Hendrek Kelder 11 ja kolmas Martin Kallas 10 punktiga.

Kahe võistluse kokkuvõttes oli auhinnavõistluse ülekaalukas võitja Marko Kolk keskmise võiduprotsendiga 80,4. Teise koha sai Juuno Jalakas (64,3) ja kolmanda koha Martin Kallas (59,8). Napilt jäi kolme parema hulgast välja Hendrek Kelder (59,4).

Juuno Jalakas

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 163 korda, sh täna 1)