Volle meistrivõistlustel piiratakse meistriliiga mängijate arvu (1)

Volle meistrivõistlustel piiratakse meistriliiga mängijate arvu

KOHE TULEB POMMLÖÖK:Rünnakul on igapäevaselt Tallinna Selveris leiba teeniv Hindrek Pulk. Foto: Raul Vinni

Tõstmaks maakonna võrkpallimeistrivõistlustel konkurentsi ja atraktiivsust, otsustasid korraldajad lubada ühes võistkonnas mängida vaid kolmel Shenckeri liiga mängijal.

MTÜ Saaremaa Võrkpall juhatuse liikme Hannes Sepa sõnul on muudatuse põhjus väga lihtne. “Tahame, et mängud oleksid veelgi põnevamad ja soovime, et tugevad mängijad jaguneksid erinevate võistkondade vahel võrdselt,” selgitas ta. “Eesti maakondade arvestuses tulevad meil kindlasti kõige kõrgetasemelisemad kohalikud meistrivõistlused.”
Seni on meie tugevamad koondunud ühiselt mõne lipu alla sõpruskonna kaudu, kuid Sepp ei karda, et piirangu kehtestamisega osa mehi enam mängima ei tule.

“Eeltöö on on tehtud, asjad on omavahel läbi räägitud ja võistkondade esindajatele selgitatud, miks seda on vaja teha,” rääkis Sepp, lisades, et eesmärk on teha meistrivõistlused huvitavaks nii mängijatele kui publikule ja vastuseisu ei olnud.
Meistrivõistluste korraldajad loodavad, et sel aastal peaks tulema väga tasavägine võistlus ning kevadised play-offid kujunevad väga kõrgetasemeliseks.

Oma osalemissoovi on avaldanud enamik Schenkeri liigas mängivatest saarlastest, kellele lisanduvad veel esiliigas pallivad mehed.

Meistrivõistlustega alustatakse veebruari alguses, poolfinaalid ja finaalid mängitakse aprilli lõpus ja mai alguses, kui Schenkeri liiga on läbi. Hannes Sepp ei välista, et võrkpallisõpradel avaneb võimalus näha ka Saaremaa ja Eesti parimat võrkpallurit Keith Pupartit.

“Tippude osalemine on vajalik, sest kes ei taha meie paremaid poegi näha siin kodusaalides mängimas,” põhjendas Sepp paremate mängimise olulisust.

“Kui meie kohalikud mängud on kõrgel tasemel ja tasavägised, on see ka noortele kasulik. Peaks olema viis meeskonda, kelle puhul ei oska öelda, kes võidab.”

Hannes Sepp ei karda, et väga kõrge sportliku tasemega peletatakse eemale mehed, kes nii kõrgel tasemel ei mängi, kuid sooviks end siiski maakonna meistrivõistlustel proovile panna. “See oht võib muidugi olla, aga õnneks on meil Muhu liiga, kus saavad päris harrastajad mängida. Aga kuna ühes võistkonnas saab olla vaid kolm Schenker liiga mängijat, siis jagub meistri- ja esiliiga meeste kõrval kohta ka harrastajatele,” avaldas peakorraldaja lootust, et keegi ei jää eemale.

 

Saarlased liigas

Schenkeri liigas mängivad saarlased: Timo Tammemaa – Tallinna Selver, Hindrek Pulk – Tallinna Selver, Martti Keel – Tallinna Selver, Helar Jalg – Tallinna Selver, Denis Losnikov – Tallinna Selver, Karel Ellermaa – TTÜ, Karlis Mesila – TTÜ, Siim Ennemuist – TTÜ, Mihkel Tanila – TTÜ, Andris Õunpuu – Valio Võru, Siim Põlluäär – Pärnu VK.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 321 korda, sh täna 1)