Saarte Hääle foto taaskord pressifoto nominentide seas (3)

Saarte Hääle foto taaskord pressifoto nominentide seas

MAADLE, POEG! Maadlemas on vaid nelja-aastane Daniel Piht (peal) ja Markus Luptov. Tatami serval elab kaasa Danieli ema Tatjana ning õigust mõistab kohtunik Taavi Liiva. Foto: Raul Vinni

Eelmise aasta parimate Eesti pressifotode hulgas on esindatud ka Saarte Hääl mullu detsembris avaldatud spordiloo juures ilmunud fotoga, mille autor on Raul Vinni.

Eesti pressifotograafide liidu, Nikoni ja Eesti ajalehtede liidu korraldatud konkursile “Aasta pressifoto 2012” laekus kokku 1253 fotot 73 autorilt. Uudisfoto kategoorias esitati 150 üksikfotot ja 42 fotoreportaaži, olemusfoto kategoorias 167 üksikfotot ja 25 fotolugu, spordifoto kategoorias 122 üksikfotot ja 28 fotolugu ning portreede kategoorias 179 fotot ja 8 fotolugu.

Saarte Hääle (SH) ajakirjaniku Raul Vinni foto pealkirjaga “Maadle, poeg!” pääses löögile spordifoto kategoorias ning autori sõnul tuli see talle üllatusena. Seda peamiselt seetõttu, et kaks aastat tagasi liideti maakonna- ja üleriigiliste lehtede konkurss. “Kui enne olime maakonnalehtedega n-ö teises liigas, siis nüüd peame kõrgliigas mängima ja seal on üsna raske pildile saada,” täpsustas Vinni.

Ta meenutas, et näiteks mullu polnud nominentide seas ainsatki maakonnalehe fotot. Sel aastal on aga lisaks SH fotole ka olemusfoto kategoorias Järva Teataja üks fotolugu. “Kui vaadata seda, et spordifoto konkursil oli 122 üksikfotot ja 28 fotolugu, siis ma arvan, et nominendiks jõudmine on väga suur asi,” tõdes Vinni.

Saarte Hääle peatoimetaja Merike Pitka sõnul on Raul Vinni spordifoto nominentide sekka jõudmine juba iseenesest suur võit. Seda põhjusel, et peale SH pääses maakonnalehtedest nominentide hulka veel vaid Järva Teataja.

Aasta Pressifoto 2012 võitjad tehakse teatavaks 1. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol. Iga kategooria võidufotode autorid pälvivad diplomi ja 640-eurose preemia. Kategooriate võidufotodest valib žürii aasta pressifoto, mille autor pälvib lisaks 640 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 729 korda, sh täna 1)