Enamik kinnistuomanikke hoiab kõnniteed puhtana (6)

Kuressaare linnavalitsus on käesoleval talvel teinud vaid ühele kinnistuomanikule ettekirjutuse hooldamata kõnnitee eest, ülejäänute puhul piirdunud hoiatusega.

“Ettekirjutusi on tõesti läinud välja ainult üks, mõnele oleme teinud suulise hoiatuse,” ütles linnavalitsuse ehitusjärelevalveinsener Aivo Kesküla, kelle sõnul on selliseid juhtumeid olnud seitse-kaheksa. “Lisaks hooldamata kõnniteedele on probleemiks olnud ka majade jääpurikad.”

7. jaanuaril saatis linnavalitsus Pikk 27 asuva kinnistu omanikule OÜle Tumala mõis ettekirjutuse, milles nõudis kõnnitee kohest korrastamist ja pidevat hooldamist vastavalt Kuressaare linna heakorraeeskirjale.

“Ettekirjutuse täitmatajätmine toob kaasa halduskaristuse vastavalt seaduses ettenähtud korrale,” teatas Kesküla ettekirjutuses. Samuti hoiatas linnaametnik kinnistuomanikku 300eurose sunniraha kohaldamise suhtes.

“Omanik reageeris kiiresti ja asi tehti korda praktiliselt kohe,” lausus Kesküla Saarte Häälele. “Leidsin neile lisaabimehe, sest sealne majahoidja ei saanud selle jääga hakkama.”

Küsimusele, kui palju on Kuressaares neid kinnistuomanikke, kes ei hoolitse oma kõnniteede puhtana hoidmise eest, vastas Kesküla, et suurem osa ikka hoolitseb. “Kui kõnnitee on hooldamata, otsime kõigepealt üles omaniku,” rääkis Kesküla. “Omanikud võivad aga olla kusagil mujal – mandril või väljaspool Eestit ega saa otseselt kontrollida neid, kellele on hooldamiskohustuse pannud, samuti ei pruugi uued omanikud oma kohustusi teada – igasuguseid asju juhtub.”

Kesküla kinnitas, et üldjuhul suulisele hoiatusele siiski reageeritakse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 466 korda, sh täna 1)