Luureskandaal: Anschlagide spioonianschlag* Saksamaal (3)

Anschlagide spioonianschlag Saksamaal

VAHI ALL: See foto Heidrun Anschlagi raudus kätest on tehtud teisipäeval vahetult enne kohtuistungi algust. Vastavalt Saksamaa seadustele on kohtualuste näopildi avalikustamine keelatud. Sellega on ka seletatav, miks kõikidel fotodel on Heidrin ja Andreas Anschlagi nägu hägustatud. Foto: internet

Teisipäeval astus Stuttgartis kohtu ette Anschlagide abielupaar, kes illegaalidena elas Saksamaal enam kui 20 aastat ja väidetavalt tegeles spionaažiga. Kuidas kulges Heidrun ja Andreas Anschlagi elu, sellest pajatas telejaama Deutsche Welle hiljaaegu eetrisse läinud reportaaž.

Andreas Anschlag, kes esitles end Austria kodanikuna, oli passi järgi 54aastane, tema naine Heidrun aga 48aastane. Pea poole oma elust veetsid mees ja naine Saksamaal. Kogu selle aja jooksul, nii vähemalt arvab Saksamaa prokuratuur, vedasid Anschlagid kõiki ninapidi ja esinesid teiste inimestena. Tegelikult olid nad agendid ja illegaalid, kes töötasid alguses nõukogude KGB, seejärel aga Venemaa välisluure kasuks. Ja taas tuleb siin lisada fraas: nii vähemalt väidavad Saksa uurijad, sest kohtuotsust ju veel pole.

Spioonid provintsist

Anschlagide pere elas peamiselt vaiksetes provintsilinnades. Tõsi, Saksamaa territooriumil viibimise ajal jõudsid nad mitmel korral elukohta vahetada. Abiellunud 1990. aastal, asus Anschlagide pere elama Aacheni lähistele, kus Andreas õppis masinaehitust. Heidrun kasvatas sel ajal nende väikest tütart.

Naisele tuleb au anda: sünnituse ajal sooritas ta tõenäoliselt edukalt eksami, mida ei suutnud Vene radist Kathrin (Kät) Kinn (tegelikult Katja Kozlova) kultusfilmist “Seitseteist kevadist hetke”. Mäletate, Stirlitz soovitas Katjal sünnitama minna Šveitsi, kuna sünnituse ajal pidavat naised oma emakeeles karjuma.

* der Anschlag – sks k löök.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 285 korda, sh täna 1)